Hoogtepunten Ierland

Gezellige steden, sprookjesachtige natuur en meer bezienswaardigheden!

Ierland is een fantastisch vakantieland. Jaarlijks maken veel toeristen een rondreis door dit prachtige land. Ierland staat vol met hoogtepunten die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie. Wat zijn de mooiste plekken in Ierland? We delen de hoogtepunten Ierland in, in de volgende categorieën:

Mooiste plekken van Ierland bewonderen? Bekijk de aanbiedingen van de ANWB!

Natuur bezienswaardigheden: hoogtepunten Ierland

Eén van de hoogtepunten van Ierland is de natuur, dit is de belangrijkste trekpleister van het land. Natuurliefhebbers kijken hun ogen uit in dit prachtige landschap. Het leuke aan de natuur in Ierland is dat het ontzettend divers is. Je komt ruwe bergen tegen, ijskoude watertjes, romantische baaitjes, kliffen en nog veel meer. De mooiste plekken in de natuur zijn de Cliffs of Moher en de Wicklow Mountains. Maar wat te denken van Gap of Dunloe en de Aran Eilanden? Allemaal ontzettend mooie plekken in Ierland. Bekijk meer natuur hoogtepunten van Ierland.

Typische Ierse steden

Ierland heeft een aantal typische Ierse steden. Gezellige steden vol authentieke pubs, restaurantjes waar je heerlijk kunt eten, oude kastelen en imposante landhuizen. Allen met hun eigen sfeer en charme. Hoofdstad Dublin met de vele bezienswaardigheden. Studentenstad Galway waar altijd iets te doen en te beleven is. De gezellige en culinaire stad Cork, met de vele restaurantjes. Benieuwd naar meer mooie plekken in Ierland? Bekijk welke steden van Ierland jij graag wilt bezoeken.

Hoogtepunten Ierland – Activiteiten

Ierland staat bekend om zijn vele en bijzondere autoroutes. Veel toeristen komen jaarlijks naar Ierland om deze unieke wegen af te leggen en op deze manier te genieten van de mooiste plekken van Ierland. Bekende autoroutes in Ierland zijn Ring of Kerry, Wild Atlantic Way en de Causeway Coastal Route. Naast deze autoroutes zijn er nog meer activiteiten te ondernemen in Ierland. Wat te denken van wandelen en fietsen? Ook voor deze twee activiteiten zijn gemarkeerde routes die jaarlijks vele toeristen trekken. Voorbeelden van toeristische wandelroutes en fietsroutes zijn Kerry Way, Beara Way en Wicklow Way.

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen voor een vakantie naar Ierland!

Aanbiedingen bekijken

Vakantie boeken

Wil je graag de hoogtepunten van Ierland in het echt zien? De mooiste plekken van Ierland bewonderen en ontdekken? Wij hebben een aantal bijzondere reizen voor je op een rij gezet waarbij je de highlights kunt ontdekken. Rondreizen en autorondreizen van verschillende aanbieders zodat je daar zelf een keuze in kunt maken.

rondreis hoogtepunten van ierland

Reizen naar Ierland met de ANWB

De ANWB is een betrouwbare reisaanbieder die verschillende reizen naar Ierland aanbiedt. Of je nu op zoek bent naar een mooie rondreis, fly drive vakantie of autovakantie; de ANWB heeft het allemaal. Bekijk de verschillende mooie aanbiedingen en ontdek welke reis het beste bij je past.

ierland hoogtepunten bekijken

12-daagse vlieg-busrondreis van De Jong Intra

De Jong Intra biedt allerlei soorten reizen naar Engeland aan. Van rondreizen tot stedentrips en fly drive vakanties. In het reisaanbod ook deze mooie 12-daagse vlieg-busrondreis langs alle hoogtepunten van Ierland. Ontdek of dit jouw droomreis wordt!

hoogtepunten en bezienswaardigheden van ierland spotten

Echt Ierland – Hoogtepunten van Ierland

Ierland is de specialist op het gebied van reizen naar Ierland. In hun ruime reisaanbod zitten verschillende rondreizen waarbij je alle of een deel van de hoogtepunten kunt bewonderen. Ga je voor veel natuur hoogtepunten? Of kies je juist voor een stedentrip waarbij je verschillende steden combineert? Bij Echt Ierland kan het allemaal! Bekijk de vele mogelijkheden van Echt Ierland.

Klimaat

Ierland kent een zeeklimaat. Dat wil zeggen dat de winters mild zijn en zomers niet heel warm. De gemiddelde temperatuur in de wintermaanden is zo’n 8 à 9 graden Celsius en in de zomermaanden gemiddeld zo’n 25 graden. Kortom; als je niet op zoek bent naar een zonvakantie maar juist naar een actieve vakantie en op zoek bent naar veel bezienswaardigheden, dan is een vakantie naar Ierland zeker een aanrader. De beste reisperiode voor een vakantie naar Ierland gezien het klimaat zijn de maanden mei t/m september. Het weer is dan het aangenaamst en je hebt de minste kans op neerslag.

 

photo by: Milo, Milo

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbieders voor jouw vakantie naar Ierland!

Aanbiedingen bekijken