Natuur in Ierland

Van woeste heuvels, indrukwekkende kliffen tot ijskoude riviertjes

Ierland staat bekend om zijn prachtige, rauwe natuur. De natuur in Ierland bestaat onder andere uit rotsachtige kliffen, ijskoude watervallen, indrukwekkende eilanden en mooie nationale parken. Lees meer over de prachtige natuur in Ierland.

Rondreis Ierland vol natuur? Bekijk aanbiedingen Echt Ierland!

Natuur Ierland

Cliffs of Moher

De klippen van Moher zijn ongetwijfeld één van de bekendste hoogtepunten op het gebied van natuur in Ierland. Deze kliffen vind je in het zuiden van het land en zijn een ware toeristische trekpleister. Wil je een rondreis door Ierland maken? Dan mogen de cliffs of Moher eigenlijk niet ontbreken op je route.

Aran Eilanden

De Aran Eilanden is een eilandengroep aan de westzijde van Ierland. De 3 eilanden Inis Mor, Inis Meain en Inis Oirr zijn erg populair onder toeristen uit binnen- en buitenland. Ook Ieren vieren hier graag vakantie. Je kunt hier namelijk prachtig fietsen, wandelen en ontspannen.

Ring of Kerry

De bekendste autoroute van Ierland is de Ring of Kerry. Deze indrukwekkende route langs de Ierse kust kan je fietsen, wandelen en met de auto ervaren. Tijdens de 179 kilometer lange route kom je langs pittoreske dorpjes, prachtige natuur en het schiereiland Iveragh. Een onvergetelijke route!

Connemara National Park

Connemara National Park is een prachtig natuurgebied in het westen van Ierland. In dit enorme natuurgebied vind je onder andere heide, bossen, bergen en meren. Je kunt hier uren wandelen, fietsen en paardrijden.

Carrick-a-Rede Rope Bridge

Wil je de natuur van Ierland met kinderen ontdekken? Breng dan zeker een bezoek aan carrick-a-rede rope bridge. Deze avontuurlijke touwbrug is 20 meter lang en hangt 20 meter boven de steile rotsen. Een unieke ervaring, zeker met kinderen!

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen voor een vakantie naar Ierland!

Aanbiedingen bekijken

Landschap

Het landschap van Ierland is in iedere regio weer anders. Het bestaat uit meren, bergen, eilanden en een lange kuststrook. Er is voor ieder wat wils. Het Ierse landschap is enorm groen en de natuur in Ierland bestaat uit veel water. Rustige meertjes en ijskoude riviertjes. Dankzij het landschap in Ierland kunnen er dus verschillende wateractiviteiten ondernomen worden. Bijzondere landschappen in Ierland zijn onder andere:

Natuurvakantie Ierland

Een rondreis of vakantie door Ierland bestaat veelal uit veel natuur. De groene heuvels, woeste kliffen rond de kust en heldere riviertjes maken het landschap van Ierland tot een waar sprookje. Een vakantie in Ierland leent zich uitstekend voor allerlei buitenactiviteiten. Ga bijvoorbeeld fietsen door dit prachtige land, wandel door de woeste bergen of vermaak je bij het water met één van de vele watersporten. De Ierse natuur kan je met allerlei verschillende soorten vakanties ontdekken:

Direct vakantie vol Ierse natuur boeken

Ben je enthousiast over de natuur in Ierland? Wil je direct aan natuurvakantie boeken? Bekijk onderstaand aanbod. Alle reisaanbieders in het volgende rijtje bieden aan vakantie vol natuur hoogtepunten naar Ierland.

natuurvakantie ierland - zee bij dublin

Natuurvakantie Echt Ierland

Echt Ierland is de specialist op het gebied van vakanties naar Ierland. Zij hebben een ruim aanbod met reizen door de prachtige natuur van Ierland. Van rondreizen en fly drive vakanties tot mooie autovakanties. Bekijk de mogelijkheden bij Echt Ierland!

Natuur van Ierland op de kaart

 

Westkust

De meest indrukwekkende natuur van Ierland vind je aan de westkust. Van de Connemare National Park tot de Aran eilanden, Burren National Park en Gap of Dunloe. Allemaal prachtige Ierse natuur in West Ierland. Wil je graag een rondreis door hoogtepunten van de natuur in Ierland maken? Maak dan een rondreis door West Ierland. Er zijn verschillende aanbieders die een geheel verzorgde rondreis door West Ierland aanbieden. Bekijk bijvoorbeeld onderstaande aanbieders en ontdek de verschillende rondreizen:

photo by: Milo, Milo, Eskling

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbieders!

Aanbiedingen bekijken