Gap of Dunloe

Een ongekend sprookjesachtig landschap

Gap of Dunloe is een enorm populaire toeristische attractie in Ierland. Veel georganiseerde rondreizen en autorondreizen naar Ierland gaan langs dit bijzonder sprookjesachtige natuurlandschap. Het is een smalle bergpas van ongeveer 11 kilometer lang. In die bergpas zijn 5 meren die allen verbonden zijn door een rivier. Naast deze ijskoude meren vind je in dit gebied ook prachtige bossen en spectaculaire bergen. Een ongekend sprookjesachtig landschap.

Reis naar Gap of Dunloe boeken? Bekijk aanbiedingen van BBI Travel!

De meren

Middenin de bergpas vind je 5 verschillende meren. Van het noorden naar het zuiden zijn dat:

  • Coosaun Lough
  • Black Lake
  • Cushnavally Lake
  • Auger Lake
  • Black Lough

De rivier de Loe verbindt deze meren met elkaar.

Direct reis boeken

Wil je direct een vakantie boeken waarbij je het indrukwekkende Gap of Dunloe bezoekt? Dat kan. Onderstaande reisaanbieders bieden een reis aan waarbij de prachtige meren en het sprookjesachtige landschap worden bezocht. Bekijk de reizen en ontdek welke vakantie het beste bij jouw wensen past.

paardrijden gap of dunloe in ierland

Fly drive vakanties van Echt Ierland

Echt Ierland biedt al jaren ontzettend mooie vakanties naar Ierland aan. Wil je graag naar het prachtige natuurgebied rondom de Gap? Dan heeft Echt Ierland verschillende opties voor je. Je hebt keuze uit een 8-daagse, 11-daagse en 17-daagse fly drive vakantie. Bekijk de vele mogelijkheden van Echt Ierland en ontdek welke reis het beste bij je past!

reizen naar gap of dunloe in ierland

BBI Travel – Rondreis door Ierland

BBI Travel is een betrouwbare reisaanbieder gespecialiseerd in reizen naar Scandinavië, Ierland, IJsland en Canada. Zij bieden allerlei prachtige reizen, rondreizen, fly drive vakanties en citytrips aan. Bekijk bijvoorbeeld deze indrukwekkende rondreis door Ierland waarbij je onder andere Gap of Dunloe bezoekt!

Gap of Dunloe bezoeken

Gap of Dunloe kan je op verschillende manieren bezoeken. De wegen zijn kronkelig en smal, grote voertuigen verplaatsen zich hier niet zo makkelijk. Geschikter vervoer om The Gap of Dunloe te bezoeken is lopend, met paard en wagen per fiets of met de boot. Veel toeristen kiezen er voor om met paard en wagen dit bijzondere gebied te ontdekken. De pony’s worden geholpen door vriendelijke mannen uit de omgeving.

Rondreis Ierland boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Tours

Er worden verschillende tours georganiseerd waar je aan deel kunt nemen. Boottours met goedgeïnformeerde gidsen die je alle mooie plekken van de meren en de bergpas willen laten zien. Het is tevens mogelijk om je fiets mee op de boot te nemen!

Fietsen huren

Je kunt fietsen huren in het nabijgelegen stad Killarney. Vanuit hier rijd je eenvoudig richting Gap of Dunloe. Wil je de hele kloof door fietsen? Dit is ongeveer 11 kilometer en onderweg zal je het nodige klimwerk moeten verrichten. Maar dit is zeker de moeite waard. Je komt al fietsend op de mooiste plekken!

Populaire hotels en B&B’s

Er zijn heel veel verschillende hotels en B&B’s in de omgeving van Gap of Dunloe. Van goedkope hostels tot luxere en duurdere hotels en eigenlijk alles wat hier tussenin zit. Er is voor ieder wat wils. Vergelijk de verschillende hotels, B&B’s en hostels via onderstaande vergelijkingssites:

Vakantie Gap of Dunloe boeken? Bekijk aanbiedingen van Echt Ierland!

 

 

photo by: Dudek, fagan, Mariusz, Mariusz

 

Enthousiast? Bekijk populaire reizen naar Ierland!

Aanbiedingen bekijken