Wandelen in Ierland

Wandelen in Ierland is werkelijk fantastisch. Groene bergen, mooie bossen en indrukwekkende heiden. Het Ierse landschap is ontzettend afwisselend. De natuur is er prachtig en de fijne wandeltemperaturen maken wandelen in Ierland tot een uitstekende activiteit. Jaarlijks komen vele wandelliefhebbers naar Ierland voor een welverdiende wandelvakantie. Veelal voor een meerdaagse wandelvakantie of om te hiken. Ontdek meer over de mooiste wandelgebieden, wandelvakanties en het mooie, Ierse landschap.

Wandelen in Ierland? Bekijk de wandelvakanties van Echt Ierland!

Wandelen in Ierland door prachtige natuur

Het afwisselende landschap van Ierland is een van de hoofdredenen waarom veel wandelaars komend wandelen in Ierland. De indrukwekkende klippen van Moher, de rauwe natuur en rotsachtige kliffen in combinatie met de ijskoude watervallen zijn zomaar wat voorbeelden van de prachtige Ierse natuur. Overal in het land liggen wandelpaden en er zijn verschillende wandelroutes verkrijgbaar. Zo kan je de mooiste natuurgebieden van Ierland ontdekken.

Mooiste wandelgebieden

Werkelijk overal in Ierland kan je heerlijk wandelen. Je vindt op verschillende plekken schitterende wandelgebieden. Vooral de nationale natuurparken zijn een aanrader! Je vindt hier tal van wandelroutes die je door de mooie bossen en heuvels leiden. Wandelen in Ierland is leuk voor wandelaars van alle niveaus. Door de wisselende landschappen is er qua moeilijkheidsniveau voor ieder wat wils. De mooiste wandelgebieden van Ierland zijn:

Populaire wandelroutes

Ierland kent een heel aantal bekende en populaire wandelroutes. Wandelingen waar wandelaars speciaal voor naar Ierland komen. Lees meer over deze populaire wandelroutes van Ierland:

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen voor een vakantie naar Ierland!

Aanbiedingen bekijken

Tips wandelen in Ierland

Ga je wandelen in Ierland? Wij zetten een aantal belangrijke tips voor je op een rij. Tips op het gebied van kleding, bagage en verblijf.

  • Neem altijd, waar je ook wandelt een kaart mee. Zo voorkom je dat je verdwaalt en kunnen mensen je altijd de weg terug wijzen.
  • Zorg voor goede en waterdichte wandelschoenen. Het weer en klimaat in Ierland zijn niet altijd zonnig. Dus het kan zijn dat er een regenbui op je hoofd valt, zorg dus altijd voor waterdichte schoenen.
  • Trek voldoende kleding aan. Ga voor laagjes, zodat je altijd een laagje aan of uit kunt trekken.
  • Ga je in de winter wandelen in Ierland? Zorg dan dat je van te voren je slaapaccommodatie hebt gereserveerd. In de wintermaanden zijn niet alle hotels, hostels en B&B’s open. Dus voorkom dat je voor onverwachtse verrassingen komt te staan.
  • Neem voldoende eten en drinken mee tijdens de wandeling. Het is niet altijd mogelijk om onderweg ergens iets te eten of te drinken.

Beste wandelperiode

Wandelen in Ierland kan eigenlijk het hele jaar door. Elk seizoen heeft zijn charme en ieder seizoen is de natuur weer betoverend. Maar uiteraard moet je wel enige rekening houden met het weer. Als je puur naar het weer kijkt, dan zijn de maanden mei t/m augustus de mooiste maanden om te wandelen. Het weer is dan het aangenaamst en je hebt de minste kans op regen. Maar dat betekent gelukkig niet dat je in de wintermaanden niet kunt wandelen in Ierland. Ook in de maanden buiten het hoogseizoen is de natuur prachtig en kan je prima wandelen. Kleed je dan gewoon warm aan.

Direct wandelvakantie boeken

Wil je graag wandelen in Ierland door middel van een wandelvakantie? Wij zetten een aantal populaire wandelreizen naar Ierland voor je op een rij. Vergelijk de verschillende vakanties op bijvoorbeeld prijs, reisdata en beschikbaarheid.

hiken ierland

Echt Ierland – Wandelvakanties

Echt Ierland is een reisaanbieder gespecialiseerd in vakanties naar Ierland. In het ruime reisaanbod zitten verschillende wandelreizen naar Ierland. Alle bekende wandelroutes kan je lopen, samen met Echt Ierland. Bekijk bijvoorbeeld de volgende specifieke reizen:

 

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen voor jouw reis naar Ierland!

Aanbiedingen bekijken