The Burren National Park

Maanlandschap in het noordwesten van Ierland

Ierland kent zes nationale parken, waarvan The Burren er één is. The Burren, wat letterlijk ‘De grote rots’ betekent, ligt in het noordwesten van Ierland. De grote rots bevindt zich in een rotsachtige landschap, overal om je heen zie je rotsen en ruwe stenen. Het landschap beslaat een gebied van zo’n 300 km2. The Burren ligt tussen de Baai van Galway en de Cliffs of Moher en is goed te combineren met deze hoogtepunten van Ierland.

Reis naar The Burren boeken? Bekijk de aanbiedingen van de ANWB!

The Burren

The Burren is een speciaal natuurgebied in Ierland. Het heeft verschillende ondergronden waardoor het een erg divers landschap is. Je vindt er onder andere kalksteen, bergen, rotsen, elswouden en grasland. Naast deze bijzondere natuur, vind je er ook archelogische vondsten.

Poulnabrone Dolmen

Het grafmonument Poulnabrone Dolmen bevindt zich bijvoorbeeld in dit natuurgebied. Dit graf wat jaarlijks veel toeristen trekt, diende vroeger als graf voor ten minste 33 mensen.

Direct vakantie Burren boeken

Wil je direct een vakantie naar dit prachtige gebied in Ierland boeken? Dat kan! De reisaanbieders die hier volgen hebben allen een reis met onder andere The Burren in hun reisaanbod. Bekijk het actuele reisaanbod en boek jouw ideale vakantie naar Ierland!

The Burren National Park

The Burren National Park is één van de zes nationale parken van Ierland. Het natuurgbied The Burren maakt onderdeel uit van dit 15kmgrote park. The Burren National Park beschermt de bergen en kalksteengronden in dit gebied. Het nationale park is opgericht in 1991 en is sindsdien toegankelijk voor publiek.

Vakantie The Burren boeken? Bekijk aanbiedingen Echt Ierland!

Bezienswaardigheden

Naast het National Park en de Poulnabrone Dolmen bevinden zich nog meer bezienswaardigheden in natuurgebied The Burren. Mocht je nog meer activiteiten willen ondernemen in de omgeving, de volgende dagtrips zijn zeker een aanrader!

 • Grotten
  In de omgeving zijn een heleboel grotten die je kunt bezoeken. Onder andere de grot bij het muzikale plaatsje Doolin. In Doolin Cave vind je één van de grootste Stalactieten van Europa. Een andere bijzondere grot om te bezoeken is Aillwee Cave.
 • Cliffs of Moher
  De Cliffs of Moher liggen op een kleine afstand van de Burren. Deze toeristische trekpleister van Ierland is het bezoeken zeker waard. De ruwe klippen van Moher en de grillige kustlijn mogen niet ontbreken tijdens een rondreis Ierland.
 • Fietsen en wandelen door de Burren
  Het landschap leent zich uitstekend om per fiets te ontdekken. Houd er rekening mee dat het af en toe flink bergop of bergaf gaat, veder is het een uitstekend fietsgebied! Naast fietsen, kan je hier ook uitstekend wandelen.
 • Aran Eilanden
  Vaar vanaf het plaatsje Doolin richting de Aran eilanden. Deze unieke eilanden ten westen van Ierland zijn erg leuk om te bezoeken en hebben een bijzonder landschap.

Burren Way

Burren Way is een aangegeven wandelroute in Ierland. Deze populaire hiking trail loopt van Lahinch naar Corrofin en is in totaal 114 kilometer. Tijdens de Burren Way wandel je langs de Atlantische Oceaan, wat prachtige uitzichten oplevert. Andere bijzondere hoogtepunten van Ierland waar je langs wandelt zijn Galway Bay, Cliff of Moher en het nationale park The Burren. Interesse in een wandelvakantie? Bekijk de pagina over wandelvakanties en ontdek welke reisaanbieders jouw ideale wandelvakantie aanbieden!

Reis naar The Burren boeken? Bekijk de aanbiedingen van De Jong Intra!

Burren Way wandelen

Wil je de Burren Way wandelen? Bekijk onderstaande reisaanbieders en hun reisaanbod. Al deze reisorganisaties hebben The Burren Way in hun aanbod. Bekijk de reizen en boek jouw wandelvakantie!

wandelvakantie the burren in ierland

8-daagse wandelvakantie Echt Ierland

Echt Ierland is de specialist op het gebied van vakanties naar Ierland. In hun ruime reisaanbod zit bijvoorbeeld deze 8-daagse wandelvakantie waarbij je onder andere kunt wandelen bij The Burren, Aran Islands en Connemara. Ontdek of deze reis van Echt Ierland bij je past!

Goedkoop hotel boeken? Ontdek Trivago!

Hotels en B&B’s

Er zijn een heel aantal mooie hotels en B&B’s in de omgeving van Burren. Allen in verschillende prijsklassen en met verschillende luxes. Van goedkope hostels tot luxere hotels. Er is voor ieder wat wils. Vergelijk de verschillende hotels, B&B’s en hostels via onderstaande vergelijkingssites:

 

 

photo by: Higgs, daspunkt, Nunley

 

Enthousiast? Bekijk populaire vakanties naar Ierland!

Aanbiedingen bekijken