Tips auto huren Ierland

Alles over autohuur in Ierland

Ga je een mooie autorondreis in Ierland maken? Dit kan je doen door een auto te huren in Ierland. Een auto huren in Ierland hoeft helemaal niet moeilijk of duur te zijn. Bij autohuur is het belangrijk om van te voren te bedenken wat je precies wilt zien en doen in Ierland. Het is belangrijk om van te voren je begin- en eindlocatie te bepalen. Voor de rest heb je alle vrijheid en kan je door een auto huren overal gaan en staan waar je wilt!

Auto huren? Bekijk de beste deals op Alamo!

Autohuur bedrijven

Er zijn in Ierland verschillende autohuur bedrijven waar je een auto kunt huren. In veel gevallen boek je een autorondreis bij een reisorganisatie inclusief een huurauto. Autohuur in Ierland hanteert een aantal eisen voordat je een auto kan huren. Bij een auto huren moet je op de volgende zaken letten:

 • Reis je met kinderen door Ierland? Geef dit van te voren aan, dan zorgt de verhuurmaatschappij voor eventuele kinderzitjes.
 • Wil je graag een automatisch geschakelde auto? Reserveer dan op tijd, deze zijn er een stuk minder!

Direct auto huren in Ierland

Het makkelijkste is als je de huurauto in Nederland al regelt. Er zijn verschillende websites waar je de prijzen van huurauto’s kunt vergelijken en direct een auto kunt huren in Ierland. Wij raden de volgende websites aan om een auto te huren in Ierland.

Goedkoop een huurauto zoeken? Bekijk het actuele aanbod van TUI Cars!

Tips auto huren Ierland

 • Check altijd of de huurauto die je meekrijgt schadevrij is. Is er toch ergens schade? Bespreek dit dan met de verhuurder.
 • Bespreek met de verhuurder duidelijk het eigen risico.
 • Wil je goedkoop huren? Huur dan een auto in het laagseizoen.
 • Ga voor een automaat, als je een stuur aan de linkerkant spannend vindt.

Stuur links

In Ierland rijden de auto’s aan de linkerkant van de weg. Let er op dat als je een auto huurt in Ierland, dat het stuur links zit. Laat je hier zeker niet door weerhouden, je went er erg snel. Twijfel je of je het wel ziet zitten, een huurauto met het stuur links? We zetten een aantal tips voor je op een rij rondom links rijden en rijden met een stuur aan de linkerkant.

 • Kies voor een automaat, dan hoef je in ieder geval geen rekening te houden met schakelen.
 • Onthoud: ook rotondes gaan linksom.
 • Oefen alvast even bij de autoverhuurder, of een hoekje verderop.
 • Blijf een tijdje achter een auto rijden zodat je even kunt wennen.

Leeftijd

Wil je graag een auto huren in Ierland? Bij de meeste autoverhuurbedrijven is de minimale leeftijd 25 jaar. Dit is niet bij alle bedrijven het geval. Ben je jonger dan 25 jaar, check dan even goed de algemene voorwaarden van de verhuurbedrijven. In sommige gevallen worden er extra kosten in rekening gebracht bij bestuurders onder de 35 jaar. Houd hier rekening mee bij het plannen van je vakantie. Er is geen maximum leeftijd, maar ben je ouder dan 75 jaar dan zijn er aanvullende eisen. Ook dit verschilt weer per organisatie, dus vraag dit altijd even goed na.

Goedkoop een auto huren in Ierland? Bekijk de aanbiedingen van Alamo!

Onder 25

Bij de meeste autoverhuurbedrijven moet je minimaal 23 of 25 jaar oud zijn om een auto te huren. Tevens willen ze dat je minimaal 2 jaar een rijbewijs moet hebben. Het kan zelfs zo zijn dat je papieren mee moet nemen waaruit blijkt dat je al 5 jaar schadevrij autorijdt. Ga je een auto huren in Ierland? Lees dan van te voren de algemene voorwaarden goed door. Zodat je de juiste papieren bij je hebt en niet voor onverwachte verassingen komt te staan.

Creditcard

Bij bijna alle verhuurbedrijven heb je een creditcard nodig om een auto te huren. Vaak worden de belangrijkste credit cards geaccepteerd, hierbij kan je denken aan American Express, Visa en Mastercard. Maak jij gebruik van een andere creditcard? Check dan voor je boekt even of deze daadwerkelijk geaccepteerd wordt. Wil je graag een auto huren in Ierland zonder creditcard? Kijk dan van te voren goed bij de verhuurder of dit mogelijk is.

Alamo logo

Goedkope huurauto’s

Ben je op zoek naar een huurauto voor tijdens je vakantie in Ierland? bekijk dan zeker de verschillende aanbiedingen van Alamo. Bij Alamo hebben ze huurauto’s in allerlei verschillende prijsklassen, kortom voor ieder wat wils.

Auto huren in Ierland met TUI Cars

TUI Cars is een fijn autoverhuurbedrijf waar je de mooiste auto’s kunt huren. Je huurauto staat bij het vliegveld van Dublin voor je klaar, vanwaar jij de mooiste autoroutes door Ierland kunt maken. Op zoek naar een goedkope huurauto? Vergelijk zeker het aanbod van TUI Cars!

Locaties

Een auto huren in Ierland kan op verschillende plekken. Bij alle vliegvelden in het land vind je verschillende autoverhuurbedrijven. Populaire plekken voor autohuur zijn:

 • Dublin
 • Cork
 • Shannon
 • Donegal
 • Waterford
 • Killarney

 

photo by: Ehlen

 

Enthousiast? Huur direct een huurauto bij TUI Cars!