Vakantie Limerick

Ierse stad vol cultuur, sport en historie

Limerick is een onverwacht leuke stad in zuidwest Ierland. Een levendige stad vol cultuur, sport en historie en tevens de derde grootste stad van Ierland. De stad staat vol historische gebouwen zoals St. John’s Castle wat gebouwd is door King John. Maar tegelijkertijd vind je in deze bijzondere stad van Ierland ook moderne 5 sterren hotels en een modern centrum. Er zijn verscheidende bezienswaardigheden in de stad en veel gezellige restaurantjes en typische Ierse pubs. Lees meer over een vakantie Limerick.

Reis naar Limerick boeken? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken

Vakantie Limerick

Er zijn verschillende reisaanbieders die een vakantie Limerick aanbieden. In de meeste gevallen is deze levendige stad een onderdeel van een rondreis Ierland. Vergelijk de verschillende reizen goed. Verschillen kunnen zitten in reisdata, slaapaccommodaties, lengte van de reis.

TIP: Bekijk de pagina met reisaanbieders en reisorganisaties. Ontdek welke aanbieder een vakantie Limerick aanbiedt die aan al jouw wensen voldoet!

Bezienswaardigheden

De stad Limerick in Ierland kent een heel aantal bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn.

King John’s Castle

Middenin het historische centrum van Limerick vind je het eiland King’s Island met daarop King John’s Castle. Een prachtig bewaard gebleven kasteel uit de 13e eeuw.

Milk Market

Milk Market is een grote overdekte markt in het centrum van Limerick. Een markt waar je van alles kunt kopen op het gebied van voedsel. Veel verse producten zoals net gevangen vis, grote kazen tot biologische groenten en fruit. Naast verse etenswaren kan je hier ook terecht voor een snelle snack. Je vindt hier veel lekkernijen zoals wraps, gebakjes en chocolade.

Vakantie naar Limerick boeken? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbieders bekijken

Hunt Museum

Het Hunt Museum in Limerick is een museum met kuntstukken van de familie Hunt. In dit museum vind je onder andere kunstwerken van bekende schilders zoals Pablo Picasso en Jack B. Yeats.

St. Mary’s Cathedral

St. Mary’s Cathedral, ook bekend als Limerick Cathedral is een kathedraal gebouwd in 1168. Deze kathedraal middenin Limerick is gewijd aan de Heilige Maagd Maria.

Vliegen naar Shannon

Een vakantie Limerick kan je zowel met een reisorganisatie ondernemen, als zelf organiseren. Vlakbij de stad ligt het vliegveld Shannon Airport. Je kunt vanuit Nederland eenvoudig vliegen naar Shannon. Er gaan vanuit Amsterdam vluchten naar Shannon. Dit zijn vluchten met een tussenstop.

TIP: Lees meer over goedkoop vliegen naar Ierland!

Goedkoop hotel boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Populaire hotels en B&B’s

Er zijn verschillende hotels en B&B’s in Limerick te vinden. Van goedkope hostels tot luxere en duurdere hotels. Er is voor ieder wat wils. Ben je op zoek naar een hotel in Limerick of in de omgeving van Limerick? Vergelijk de verschillende hotels, B&B’s en hostels via onderstaande vergelijkingssites:

 

photo by: psyberartist, Curley

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken