Stedentrip Derry (Londonderry)

Maak kennis met de Ierse cultuur!

Derry is een bruisende stad in Noord-Ierland en wordt ook wel Londonderry genoemd. De stad ligt op het eiland Ierland, bij de bekende steden Letterkenny, Belfast, Omagh en Coleraine. Derry is na de hoofdstad Belfast de grootste stad in het land. Een vakantie of stedentrip in Derry is erg geliefd, onder reizigers maar ook onder de Ieren zelf. De stad is mooi gelegen aan de rivier Foyle en heeft tal van bezienswaardigheden. Ontdek hier alles over een vakantie in Derry!

Vakantie naar Derry boeken? Bekijk de aanbiedingen van Echt Ierland!

Vakantie in Derry

Derry staat bekend om haar culturele en historische bezienswaardigheden, sport en gezellige pubs waar je kunt genieten van Ierse whisky. Er is tijdens een vakantie dan ook veel te ontdekken. De oude stadsmuren, interessante musea, het sfeervolle centrum en de bedrijvige haven nodigen je uit op ontdekkingstocht. Ook kan je hier uitgebreid shoppen en proeven van de Ierse keuken. Een avondwandeling langs de mooi verlichte rivier Foyle en de oude huisjes is een echte aanrader.

Direct boeken

Wil je het historische Derry ontdekken en genieten van Ierse scotch in een van de gezellige pubs? Hieronder staan reisorganisaties die een vakantie naar Derry in Ierland aanbieden. Bekijk de onderstaande reizen en vind jouw droomvakantie.

Derry

ANWB Reizen

Echt Ierland is een betrouwbare reisaanbieder die veel vakanties naar Ierland in de aanbieding heeft. Of je Derry nu wilt ontdekken door middel van een rondreis of en fly drive vakantie, ANWB Reizen heeft het allemaal. Bekijk zeker de mooie aanbiedingen van ANWB en ontdek welke reis het beste bij je past.

vakantie derry in ierland

Echt Ierland vakanties

Echt Ierland is specialist in vakanties naar Ierland. Zij hebben verschillende vakanties naar Derry in de aanbieding. Van fly drive vakanties tot rondreizen. Bekijk de verschillende vakanties en ontdek jouw droomreis naar Ierland!

Geschiedenis in Derry

In Derry heeft een belangrijk gedeelte van de Ierse burgeroorlog tussen de katholieken en protestanten afgespeeld. Deze roerige periode wordt ook wel The Troubles genoemd. Dieptepunten in deze strijd waren de Slag van de Bogside in 1969 en Bloody Sunday in 1972. Vanaf de jaren ’90 werd het rustiger in Derry, alhoewel de onrust nog niet uit Noord-Ierland verdwenen was. De verdeling tussen protestants en katholiek is op veel plaatsen in Derry terug te zien. Zo zijn er protestantse en katholieke wijken, en noemen protestanten de stad Londonderry, terwijl de katholieken het over Derry hebben.

Bezienswaardigheden

Veel bezienswaardigheden in Derry herinneren aan het verleden van de stad, maar er zijn ook imposante bouwwerken, kleurrijke schilderingen en een gezellige haven te bewonderen. De mooiste bezienswaardigheden in Derry zijn:

Peace Bridge

Een indrukwekkende highlight van Derry is de Peace Bridge (Vredesbrug) over de Foyle. Deze brug verbindt – letterlijk en figuurlijk – het grotendeels katholieke centrum met het grotendeels protestante Waterside. De Peace Bridge staat er sinds 2011 en is zeker een bezoekje waard tijdens een vakantie in Derry.

Stadsmuren

Derry is de enige stad in Ierland die nog volledig ommuurd is met oude stadsmuren. Door de kwaliteit en omvang van de muren wordt Derry bij de mooiste van de ommuurde steden in Europa gerekend. Een wandeling over de enorme stadsmuren is dan ook een bijzondere ervaring. Over de muren loopt een pad dat je langs de vier torens van de stadsmuur brengt. Een leuke activiteit met een prachtig uitzicht!

Straatkunst

Tijdens een vakantie in Derry zal de grote hoeveelheid straatkunst ongetwijfeld opvallen. Graffiti en muurschilderingen tekenen het straatbeeld en dienen meestal om een boodschap over te brengen. Een aantal straten in Derry staan bekend om de straatkunst, zoals Rossville Street en Westland Street. De straatkunst herinnert veelal aan The Troubles en roept daardoor nare gevoelens op. Toch wordt de straatkunst in Derry erg gewaardeerd en is ze een kenmerk van de stad geworden. Met name de schilderingen van The Bogside Artists zijn erg bekend.

Reis naar Ierland boeken? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken

Kerken

Tijdens een stedentrip naar Derry zijn er veel prachtige kerken die zeer de moeite waard zijn. In de stad vind je veel katholieke en protestantse kerken met indrukwekkende torens, decoratie en schilderingen. Mooie kerken om te bezoeken zijn St. Columbs’ Cathedral, St. Augustine’s Church en St. Eugene’s Cathedral.

Guildhall

Een belangrijk bouwwerk in Derry is de Guildhall, waar vroeger allerlei bijeenkomsten en vergaderingen werden gehouden. De Guildhall dateert uit 1890 en speelde een belangrijke rol tijdens Bloody Sunday. Tijdens een bezoek aan de Guidhall, dat ook een museum bevat, leer je veel over Ierland en haar geschiedenis.

Vliegen naar Derry

Uiteraard kun je ook zelf een reis naar Derry samenstellen. Boek eenvoudig een vliegticket en vind jouw ideale accommodatie. Derry heeft een eigen vliegveld, dus reizen naar deze bijzondere stad is heel gemakkelijk. Het vliegveld van Derry heet City of Derry Airport (LDY) en ligt net buiten de stad. Vanuit Amsterdam gaan er geen rechtstreekse vluchten naar City of Derry Airport, meestal worden er een of twee tussenstops gemaakt.

Goedkoop hotel boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Overnachten in Derry

Wie Derry wilt ontdekken, doet er goed aan om minstens één nacht in de stad door te brengen. Er zijn talloze hotels, vakantiehuisjes, appartementen en B&B’s te vinden waar je kunt genieten van een heerlijke vakantie. Door het grote aanbod is overnachten in Derry mogelijk voor elk budget. Of je nou op zoek bent naar een luxueus hotel of een goedkoop hostel: in Derry vind je het allemaal.

TIP: Wil je tijdens je stedentrip naar Derry met een auto de omgeving verkennen? Lees dan hier de tips voor een auto huren in Ierland!

Beste reistijd Derry

Het kiezen van de juiste reistijd voor een stedentrip is erg belangrijk. Een vakantie of stedentrip naar Derry kan je het best boeken in juni, augustus en september. In deze maanden is het klimaat aangenaam en valt er het minste regen. In juli wordt het gemiddeld zo’n 18 graden, maar er is dan ook meer kans op regenval. In juni, augustus en september is het gemiddeld 17 graden.

Enthousiast? Bekijk aanbiedingen voor je reis naar Ierland!

Aanbiedingen bekijken