Carrick-a-Rede Rope Bridge

Durf jij over deze avontuurlijke touwbrug te lopen?

De Carrick-a-Rede Rope Bridge is een populaire toeristische attractie in Noord-Ierland. Deze touwbrug is in 2000 gebouwd speciaal voor de zalmvissers die in dit gebied vissen. De brug is zo’n 20 meter lang hangt op een hoogte van 30 meter boven de steile rotsen. Veel toeristen komen naar deze bijzondere touwbrug voor het avontuur, of om het eilandje Carrick Island te bereiken. Lees meer over Carrick-a-Rede Rope Bridge in Ierland.

Carrick-a-Rede Rope Bridge bezoeken? Bekijk aanbiedingen Echt Ierland!

Avontuurlijke touwbrug Ierland

Carrick-a-Rede Rope Brige is een avontuurlijke touwbrug. Toen deze werd opgehangen, was hij bedoelt voor de zalmvissers. Inmiddels komen er jaarlijks duizenden toeristen naar deze spannende brug. De touwbrug is getest tot een gewicht van 10 ton en er is nog nooit iemand verongelukt. Wel komt het jaarlijks een paar keer voor dat mensen niet meer terug durven van Carrick Island naar het vasteland. Deze toeristen worden per boot opgehaald en weer teruggebracht naar de overkant.

Wanneer Carrick-a-Rede Rope Bridge bezoeken

De touwbrug hangt niet altijd, dit ligt erg aan de weersomstandigheden. Over het algemeen hangt de brug van november t/m maart. Maar onthoud dat je in november en maart wel eens voor een tegenvaller kan komen te staan.

TIP: Ga je met kinderen op vakantie naar Ierland? Bezoek dan zeker deze spannende touwbrug!

Rondreis Ierland boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Carrick Island

Carrick Island is een klein eilandje, met een prachtig uitzicht. Met goed weer kan je vanaf het eiland Schotland zien liggen. Verder vind je op Carrick Island veel schapen, wat het een erg idyllisch beeld maakt.

TIP: Als het wat donkerder is, heb je vanaf Carrick Island een prachtige sterrenhemel!

Vakantie boeken

Ben je enthousiast? Wil je direct een vakantie of rondreis boeken waarbij je onder andere deze avontuurlijk touwbrug kunt bewandelen? Dat kan. We hebben een aantal reizen voor je geselecteerd waarbij dit ongetwijfeld mogelijk is.

avontuurljke touwbrug in ierland

Echt Ierland – Rondreis en fly drive vakanties

Echt Ierland is de specialist op het gebied van reizen naar Ierland. In hun ruime reisaanbod zitten een aantal reizen waarbij je het avontuur van de Carrick-a-rede Rope Bridge kunt aangaan. Bekijk bijvoorbeeld de 22-daagse rondreis Klassiek Ierland of de 9-daagse Adembenemend Ierland. Indrukwekkende reizen waarbij je de touwbrug sowieso tegenkomt. Bekijk het aanbod en ontdek welke reis van Echt Ierland het beste bij je past!

 

 

photo by: borshop, leewu, Webster

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken