Wicklow Way wandelen

Meerdaagse wandelroute in Ierland, vlakbij Dublin

De Wicklow Way is een bekende meerdaagse wandeling in Ierland. Deze wandeling van ongeveer 132 kilometer leidt je langs de prachtige Ierse natuur. De route loopt van Clonegal naar Marlay Park in Dublin, of andersom als je in Dublin start. Onderweg kom je onder andere de indrukwekkende Wicklow Mountains en Glendalough tegen. De meerdaagse wandeling brengt je door het glooiende landschap van Ierland, langs heuvels, bergen en mooie bospaden. Lees meer over de Wicklow Way wandelen.

Wicklow Way wandelen? Bekijk de aanbiedingen van De Jong Intra!

Wicklow Way wandelen

De Wicklow Way wandelen is erg populair. Dit is de oudste, goed gemarkeerde wandeltocht van Ierland. Doordat de route van of naar Dublin loopt, is deze erg populair onder toeristen. Je kunt de Wicklow Way wandelen met een gerenommeerde reisorganisatie of reisaanbieder, maar je kunt dit ook zelf organiseren. Je kunt zelf naar Ierland reizen en deze wandeltocht wandelen. In totaal is de wandeling 132 kilometer, dus je kunt zelf uitrekenen hoeveel kilometer je gemiddeld per dag loopt. In de meeste gevallen is dit tussen de 5 en 9 dagen. Dit ligt onder andere aan je bepakking en je ervaring met dit soort wandelingen. De wandelroute in Ierland wordt beschouwd als licht tot middelzwaar.

TIP: Wildkamperen in Ierland is toegestaan, je kunt dus een tentje meenemen en onderweg kamperen waar je maar wilt!

Direct wandelvakantie Wicklow Way boeken

Ben je van plan de Wicklow Way te wandelen? Onderstaande reisaanbieders organiseren geheel verzorgde wandelvakanties waarbij je deze wandeltocht wandelt.

wandelvakantie wicklow way ierland

5-daagse en 8-daagse wandelvakanties – Echt Ierland

Echt Ierland is de specialist op het gebied van vakanties naar Ierland. In het grote reisaanbod van Echt Ierland zit onder andere een 5-daagse en 8-daagse wandelvakantie. Mooie vakanties waarbij een goede balans is gevonden tussen wandelen en genieten van de Wicklow Mountains! Bekijk het aanbod en ontdek of Echt Ierland als reisaanbieder bij je past.

Wandelvakantie

Verschillende reisaanbieders en reisorganisaties bieden wandelvakanties aan waarbij je de Wicklow Way kunt bewandelen. Alle aanbieders hebben hun eigen kenmerken, lengte van hun reizen, hotels/B&B’s/guesthouses . Vergelijk van te voren goed de prijzen van verschillende wandelvakanties. Bekijk hoe veel dagen je weg wilt en in wat voor hotel je wilt overnachten. Kijk ook of je eenvoudig extra nachten bij kunt boeken om bijvoorbeeld hoofdstad Dublin te bezoeken.

TIP: Bekijk de pagina met reisaanbieders en ontdek welke reisorganisatie jouw ideale wandelvakantie aanbiedt! 

Rondreis Ierland boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Beste reistijd

Het klimaat rond de Wicklow Way is een mild zeeklimaat. Dit betekent dat de omgeving milde en droge zomers kent. De winters zijn juist kouder en nat. De beste reistijd voor een wandelvakantie waarbij je de Wicklow Way bewandelt zijn de maanden juni, juli en augustus. Het weer is dan het aangenaamst. Je hebt de minste kans op regen en de meeste kans op zonuren!

photo by: Kristof, Harris

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken