Kerry Way wandelen

Wandelroute langs het indrukwekkende Ierse landschap

The Kerry Way is een wandeltocht van 214 kilomerer in Ierland. De Kerry Way wandelt ongeveer de route van de bekende autoroute Ring of Kerry. Deze uitgezette wandelroute heeft als start- en eindpunt Killarney. De meeste mensen wandelen hier ongeveer 9 dagen op. Lees meer over de Kerry Way wandelen.

Kerry Way wandelen? Bekijk de aanbiedingen van De Jong Intra!

The Kerry Way route

De route van de Kerry Way cirkelt over het schiereiland Iveragh. Deze tocht van 214 kilometer is de langste gemarkeerde wandelroute van Ierland. Hikend kom je langs het indrukwekkende Ierse landschap. Van imposante kliffen tot ijskoude riviertjes en van groene landschappen tot de woeste kustlijn. De route leidt je langs de volgende steden, dorpen en bezienswaardigheden:

  • Kenmare
  • Sneem
  • Caherdaniel
  • Waterville
  • Cahersiveen
  • Glenbeigh
  • Glencar
  • Black Valley

The Kerry Way kan uiteraard in beide richtingen gewandeld worden.

Kerry Way wandelen

De Kerry Way wandelen kan in ongeveer 9 dagen. Het ligt uiteraard aan je eigen conditie en de soort wandelvakantie die je boekt hoeveel dagen je er exact over doet. De moeilijkheidsgraad van de hiking tocht wordt aangeduid als licht tot zwaar. Het landschap is erg wisselend, waardoor de moeilijkheidsgraad per dag verschilt. De ene dag loop je tussen de bergen, de andere dag heb je een vlakke etappe. De paden die bewandelt worden zijn van goede kwaliteit en zijn uitstekend gemarkeerd. Kortom; The Kerry Way wandelen is voor alle wandelaars aan te raden. Of je nu een ervaren wandelaar bent of juist beginnend. Voor iedereen zit er genoeg uitdaging in deze langeafstandswandeling!

The Kerry Way wandelen? Bekijk de aanbiedingen van Echt Ierland!

Wandelvakantie

De Kerry Way wandelen kan met een reisorganisatie en op eigen initiatief. Wil je graag mee met een georganiseerde wandelvakantie en de Kerry Way wandelen? Bekijk het actuele reisaanbod op de pagina Reisorganisaties en boek direct jouw ideale wandelvakantie. Je kunt een wandelvakantie ook zelf organiseren. Dit levert je meer vrijheid op. Je kunt zelf je vertrekdata, vliegtickets en hotelovernachtingen bepalen, hierdoor kan je wandelvakantie een stuk goedkoper uitpakken.

TIP: Bekijk de pagina met tips over goedkope vliegtickets kopen

Direct Wandelvakantie Kerry Way boeken

Wil je graag de bekende Kerry Way in Ierland wandelen? Onderstaande reisorganisaties bieden een georganiseerde wandelreis Kerry Way aan. Bekijk het aanbod:

the kerry way wandelvakantie ierland

8-daagse wandelvakantie De Jong Intra

De Jong Intra is een betrouwbare reisaanbieder die al meer dan 95 jaar goed verzorgde vakanties aanbiedt. Zo ook deze 8-daagse individuele wandelvakantie naar Ierland. Tijdens deze reis wandel je Ring of Kerry in Ierland. Een onvergetelijke reis!

wandelvakantie kerry way ierland

8-daagse wandelvakantie Echt Ierland

Echt Ierland is gespecialiseerd in reizen naar Ierland. In het ruime reisaanbod vind je onder andere deze 8-daagse wandelvakantie langs de spectaculaire Ierse kust. Een wandeling die geschikt is voor iedere wandelaar, of je nu ervaren bent of juist een beginner. Bekijk het aanbod van deze Ierland specialist en ontdek welke reis bij je past!

Wandelroutes Ierland

Ierland kent nog een heel aantal andere gemarkeerde wandelroutes. Lees meer over:

 

photo by: Veenkamp, Brooks

 

Enthousiast? Boek direct je wandelvakantie bij Echt Ierland!