Aran Islands in Ierland

Ruige landschappen, smalle paadjes langs grote stenen.

De Aran Islands zijn 3 eilanden in Ierland bij de Baai van Galway.  De Aran eilanden vind je in de buurt van bekende Ierse steden Galway en Doolin. De drie eilanden: Inis Mor, Inis Meain en Inis Oirr zijn ontzettend populair onder toeristen en Ieren die een dagje weg willen. De eilanden hebben allen smalle weggetjes langs stenen muren, weilanden en ruige kliffen. Deze karakteristieke, traditionele Ierse eilanden hadden vroeger als belangrijkste inkomstenbron de visserij, tegenwoordig is dat toerisme. Jaarlijks komen vele toeristen naar deze Ierse eilanden. Lees meer over deze bijzondere eilanden van Ierland.

Vakantie naar Aran Islands boeken? Bekijk aanbiedingen de ANWB!

Vakantie Aran Islands

De Aran eilanden zijn bij veel rondreizen door Ierland opgenomen in het reisschema. Deze toeristische attractie is voor veel reisaanbieders en reisorganisaties een belangrijk onderdeel in hun reis. Vergelijk voordat je een vakantie naar de Aran eilanden boekt goed de verschillen tussen de verschillende reizen. Verschillen kunnen onder andere zitten in prijs, reisdagen, reisdata en overnachtingsmogelijkheden.

TIP: Bekijk de pagina met Reisorganisaties en ontdek welke aanbieder jouw ideale reis aanbiedt inclusief de Aran Islands. 

Soorten reizen

Een vakantie naar de Aran Islands kan je op verschillende manieren vormgeven. Zoals hierboven al benoemd staan deze bijzondere eilanden bij veel georganiseerde rondreizen op het programma. Reisvormen voor een reis naar de Aran eilanden zijn:

Ontdek de Aran eilanden tijdens een Fly drive vakantie!

Fly drive vakanties

Wandelen & Fietsen

Naast als onderdeel van een rondreis, zijn de Aran Islands ook een goede bestemming om te wandelen en fietsen. Wil je tijdens je vakantie deze Ierse eilanden bezoeken? Overweeg dan zeker om te wandelen of fietsen op deze unieke eilanden.

Vakantie boeken

Direct een vakantie boeken waarbij je deze unieke eilanden van Ierland bezoekt? Bekijk het aanbod van onderstaande reisaanbieders. Al deze reisorganisaties hebben rondreizen of fly drive vakanties in hun reisaanbod, waarbij The Aran Islands bezocht worden.

reis naar aran eilanden in ierland

Fly drive vakanties Echt Ierland

Echt Ierland is de specialist als het gaat om reizen naar Ierland. Zij zijn geheel gespecialiseerd in Ierland en hebben hier ook ruime ervaring in. Ben je op zoek naar een fijne vakantie naar Ierland waarbij je ook The Aran Islands gaat bezoeken? Bekijk dan zeker het ruime aanbod van Echt Ierland en ontdek de gastvrijheid en kennis over Ierland!

vakantie aran eilanden in ierland

5-daagse vliegreis Aran eilanden van BBI Travel

BBI Travel is gespecialiseerd in vakanties naar Scandinavië, Canada, IJsland en Ierland. In hun grote reisaanbod zit onder andere deze bijzondere 5-daagse vliegreis naar Galway en Aran Eilanden. Bekijk deze unieke korte vakantie en ontdek of deze reis bij jouw vakantiewensen past!

Inis Mor

Het grootste Aran Island is Inis Mor met tevens het grootste dorpje van de eilanden Kilronan. De belangrijkste toeristische trekpleister op het eiland Inis Mor is Dun Aonghus. Don Aonghus is een fort van grote stenen op een hoge kliff aan de Atlantische Oceaan. Vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht.  Verspreid over het hele eiland staan verschillende oude forten. Ruïnes van oude kerken uit de vijfde eeuw. Verder vind je op dit eiland het Visitors Centre waar je veel informatie kunt krijgen over de cultuur en geschiedenis van Inis Mor.

Rondreis Ierland boeken? Bekijk populaire aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Inis Meain

Het middelste eiland van de drie Aran Islands is Inis Meain. Stap je op dit eiland, dan stap je de prehistorie in. Allerlei oude monumenten met als hoogtepunt het fort van Dun Chonchubair. Zeker een aanrader!

Inis Oirr

Het kleinste eiland van de drie is Inis Oirr. Dit eiland is ongeveer 3 km2 groot. Op dit eiland vind je veel ruige kusten en een woest landschap. Je kunt het hele eiland overlopen in ongeveer 4 uur. Volg het wandelpad op het eiland, deze is duidelijk aangegeven.

Boot & Vliegtuig

Hoe bereik je deze leuke Ierse Aran Islands? Dit kan zowel met de boot als met het vliegtuig. De boot naar de Aran Islands vertrekt vanuit de havens van Doolin en Rossaveal. Er varen dagelijkse meerdere veerboten richting de eilanden. Wil je liever vliegen? Dat kan ook. Vanaf Inverin vliegen kleine vliegtuigjes naar Aran Islands.

Reis naar Aran eilanden boeken? Bekijk aanbiedingen Echt Ierland!

Populaire hotels en B&B’s

Op de Aran Islands zijn een heel aantal interessante hotels, guesthouses en B&B’s. Van goedkope hostels tot duurdere luxe hotels, er is voor ieder wat wils. Vergelijk de verschillende hotels, B&B’s en hostels via onderstaande vergelijkingssites:

 

 

photo by: ballard, unukorno, Milo, Sofariu, Kerr

 

Enthousiast? Bekijk populaire vakanties naar Ierland!

Aanbiedingen bekijken