Beara Way wandelen in Ierland

Wandelroute over schiereiland Beara in Ierland

Beara Way is een populaire wandelroute in Ierland over het schiereiland Beara. Deze meerdaagse wandeling is ongeveer 200 kilometer lang en duurt ongeveer 9 dagen. De gemarkeerde route in zuidwest Ierland leidt je langs de indrukwekkende natuur van Ierland. Je komt allerlei facetten van die bijzondere natuur tegen. Van ruige bergen tot ijskoude riviertjes. Idyllische dorpjes en prachtige vergezichten. Lees meer over de Beara Way wandelen.

Rondreis Ierland boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Route

De route van Beara Way wandeling loopt geheel over het schiereiland Beara in Ierland. Als startpunt wordt meestal Glengarrif gekozen en als eindpunt Kenmare. Na ongeveer 200 kilometer wandelen langs indrukwekkende uitzichten, de Kenmare rivier, haarspeldbochten, leuke Ierse dorpen en steden en prachtige andere natuur heb je deze wandeltocht voltooid. Onderweg kom je langs de volgende Ierse steden en dorpen:

 • Adrigole
 • Castletown
 • Allihies
 • Eyeries
 • Ardgroom
 • Lauragh
 • Kenmare

Je kunt de tocht vervolgen door nog door te wandelen langs Bonane terug naar Glengarriff.

Wandelvakantie

Er zijn veel reisaanbieders die een wandelvakantie Beara Way aanbieden. Een georganiseerde reis in combinatie met de Beara Way wandelen. Voor veel wandelaars een goede combinatie! Vergelijk voordat je boekt goed de verschillen tussen de wandelvakanties. Verschillen kunnen zitten in prijs, aantal dagen, overnachtingsmogelijkheden en reisdata. Bekijk ook of je eventueel dagen bij kunt boeken zodat je je reis naar Ierland kunt uitbreiden met bijvoorbeeld een bezoek aan Cork.

TIP: Bekijk de pagina met reisorganisaties en ontdek welke aanbieder jouw ideale vakantie aanbiedt waarbij jij Beara Way kunt wandelen. 

Rondreis Ierland boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Zelf reis samenstellen

Je kunt uiteraard ook zelf je reis naar Beara Way samenstellen. Koop zelf een vliegticket en boek zelf je hotels of bed and breakfast. Je kunt het beste vliegen naar Cork. Vanuit Nederland gaan er verschillende vluchten naar Cork. Boek eenvoudig een vliegticket en hotel op de volgende vergelijkingssites:

TIP: Lees meer tips over goedkoop vliegen naar Ierland

Tips Beara Way wandelen

 • De beste reisperiode om de Beara Way te wandelen zijn de maanden mei t/m september. Je hebt dan de minste kans op regen en het weer is het aangenaamst.
 • Ierland kent een wisselvallig klimaat, houd hier rekening mee in je kledingkeuze tijdens het wandelen.
 • Officieel is het verboden om langs de route te wildkamperen. Je kunt wel toestemming vragen aan de landeigenaar om daar te tent neer te zetten voor een nachtje.
 • Verleng je wandelroute door het eiland Dursey Island te bewandelen.

Rondreis Ierland boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Meer wandelroutes in Ierland

Interesse in meer wandelroutes in Ierland? Lees meer over:

 

photo by: Hinchcliffe, Murphy

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken