Vakantie Lisburn

Lisburn, stad van de linnen!

Lisburn ligt in het gelijknamige district in Noord-Ierland, een stukje ten zuidwesten van Belfast. De stad staat bekend om haar leuke winkels, aantrekkelijke restaurants en verschillende andere bezienswaardigheden. Het heeft door de eeuwen heen haar karakteristieke uitstraling kunnen behouden, omdat de 18e eeuwse gebouwen nog veelal in dezelfde staat verkeren.  Tot slot heeft de stad een behoorlijke staat van dienst als het gaat om linnen!

Stad van de linnen

Het oudste gebouw in de stad Lisburn staat in het teken van de linnen: Irish Linen Centre and Lisburn Museum. Je kunt je hier vergapen aan een tentoonstelling ‘Flax to Fabric’, waarbij men op een prachtige manier laat zien hoe de linnen verweven worden. Je proeft hier dus echt nog de ambacht en je ervaart daarmee ook een stuk van de geschiedenis van deze stad. Daarnaast is het pand zelf ook nog erg mooi, want het voormalige markthuis van de stad bestaat nog uit de originele zandstenen uit de 17e eeuw. Wil je nog iets meenemen voor het thuisfront? Er is een geschenkenwinkel, waarbij je echt een kenmerkend souvenirtje kunt kopen.

Reis naar Ierland boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Aanbieders bekijken

Parken van Lisburn

Lisburn staat ook bekend om haar verschillende, mooie parken. In de 19e eeuw schonk Sir Richard Wallace 50 fonteinen aan Lisburn en Parijs, om het Beleg van Parijs te herdenken. Hierdoor zul je in Lisburn verschillende mooie parken met fonteinen aantreffen. De Castle Gardens zijn een bekende plek om tot rust te komen, te picknicken of te wandelen. Het is ook mogelijk om een rondleiding te krijgen, zodat je een beeld krijgt van de geschiedenis van Lisburn en haar parken. Grote kans dat je dan ook even langs de schuilkelder uit de Tweede Wereldoorlog gaat!

Lagan Towpath

Lagan Towpath is een bekende wandelroute in de regio van Belfast en Lisburn. Een prachtig, 18 km lang, traject dat de rivier Lagan volgt van Belfast tot Lisburn of andersom. In Lisburn kun je de route het beste starten vanaf Blaris Road en vanuit Belfast kun je de route het beste starten vanaf Lockview Road. Honden mogen deze wandeling ook afleggen mits zij aangelijnd zijn.

Boek een hotel!

Een overnachting in Lisburn is zo geboekt. In de stad zelf zijn mogelijkheden om te overnachten, maar in de wijde omtrek kun je nog meer genieten van de natuur. In Lisburn en omgeving zijn hotels voor iedere prijsklasse Van goedkope hostels tot duurdere, luxe hotels. Kortom; voor ieder wat wils.

Goedkoop hotel boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Speel een potje golf

Hoe kan het ook anders? Met zo’n groene omgeving kan het toch niet anders dan dat er een golfbaan in de omgeving moet zijn. Lisburn beschikt zelfs over meerdere golfbanen. Bekijk de kaart van Lisburn onderaan dit artikel om te zien waar deze zijn gelegen! De namen van de bekendste golfclubs zijn: Lisburn Golf Club, Dunmurry Golf Club en Aberdelghy Golf Course. 

Weer & Klimaat

Wie een stedentrip maakt in de regio van Lisburn zal rekening moeten houden met overwegend somber weer. Lisburn kent een gematigd zeeklimaat, wat betekent dat er vrij milde winters zijn en dat de zomer redelijk warme temperaturen kent. Het gehele jaar door kan er flink wat regen vallen. De maanden met de meeste neerslag zijn januari en oktober. Deze maanden steken iets boven het gemiddelde uit. Het voorjaar is een stuk droger dan de rest van het jaar. Dit is dan ook de zonnigste periode. Mei en juni zijn met zo’n 6 uur zonneschijn per dag de meest zonnige maanden. Vanaf juli is er een toenemende kans op een wolkendek boven de stad.

Reizen naar Lisburn

Hoe kom je in Lisburn? Het makkelijkste doe je dat met het vliegtuig. Het dichtstbijzijnde vliegveld bij Lisburn ligt in Belfast. Vanaf het vliegveld is het ongeveer 20 minuten naar Lisburn! Vanaf het vliegveld rijd je in ongeveer een uur naar de stad. Een bezoek aan Lisburn leent zich dus heel goed voor een Fly-Drive vakantie. Vlieg naar Belfast en huur een auto om Ierland verder te ontdekken!

Een rondleiding langs alle bezienswaardigheden

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken