Fietsvakantie Ierland

Ontdek het prachtige Ierland, ga fietsen in Ierland!

Ierland, het land van de prachtige natuur, de bergen en heuvels, de ruige kusten met indrukwekkende klippen. Wil je dit allemaal op een actieve manier zien en meemaken? Ga dan op fietsvakantie Ierland! Tijdens een fietsvakantie kan je heerlijk fietsen in Ierland, precies in het gebied waar jij wilt fietsen. Met een georganiseerde fietsreis of helemaal op eigen houtje, het kan allemaal. Lees meer over fietsen in Ierland tijdens een onvergetelijke fietsvakantie!

Fietsreis naar Ierland boeken? Bekijk de aanbiedingen van BBI Travel!

Fietsvakantie Ierland

Een fietsvakantie Ierland betekent een georganiseerde fietsreis naar het indrukwekkende Ierland. Het verschilt per reisorganisatie, maar in de meeste gevallen regel je je eigen vervoer naar de startplaats. Vervolgens fiets je met een groep, of alleen, een fietsschema af. Het reisschema is vooraf afgestemd en brengt je naar de vooraf geboekte overnachtingsplekken. Het reisbureau of reisorganisatie waarmee je fietst, heeft alles voor onderweg geregeld. Hotels, B&B’s, hostels, net wat inbegrepen zit bij de fietsvakantie.

TIP: Vergelijk de verschillende fietsvakanties goed. Deze verschillen erg per reisaanbieder. Verschillen kunnen onder andere zitten in moeilijkheidsgraad, aantal dagen fietsen, overnachtingsmogelijkheden en inclusief of exclusief vervoer. 

Fietsvakantie in Ierland met BBI Travel

BBI Travel – Fietsreizen naar Ierland

BBI Travel biedt verschillende fietsvakanties naar Ierland.

Wil je fietsen door het prachtige Ierse landschap met BBI Travel? Bekijk het reisaanbod en boek jouw ideale fietsvakantie.

Fietsen in Ierland

Fietsen in Ierland is enorm populair. Ieder jaar komen er vele toeristen dit prachtige land op de fiets ontdekken. Langs de indrukwekkende Cliffs of Moher, de bruisende stad Dublin, het romantische Kylemore Abbey of welke bestemming in Ierland je ook wilt. Op de fiets kom je overal. Fietsen in Ierland is veilig. Een aantal tips rondom fietsen in Ierland:

 • In Ierland fiets je aan de linkerkant van de weg. Houd hier rekening mee!
 • Het weer in Ierland is erg wisselend en wisselvallig. Zorg voor voldoende (waterdichte) fietskleding.
 • Zorg voor voldoende zichtbaarheid. Door de wisselvalligheid van het weer kan het ineens donker worden. Neem lampjes en kleding mee waardoor je altijd goed zichtbaar bent.
 • Reis je met het openbaar vervoer in Ierland? Een fiets mag je gratis meenemen in treinen voor forenzen en Dart in Dublin. Reis je met een intercitytrein of een bus, dan is een kleine vergoeding verplicht.
 • Parkeer je fiets alleen op parkeerplaatsen waar dit mag. Verkeerd gestalde fietsen worden verwijderd.
 • In Ierland zijn verschillende fietsverhuurbedrijven. Vraag van te voren of het mogelijk is om je fiets op een andere plaats in te leveren dan waar je hem huurt. In vele gevallen kan dit, zo kan je meer van Ierland ontdekken!

Rondreis Ierland boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Reisorganisaties en Reisaanbieders

Steeds meer reisorganisaties en reisaanbieders bieden een fietsvakantie Ierland aan. Niet gek, want fietsen in Ierland is heerlijk! Er zitten een aantal verschillen in de reisaanbieders. Er zijn reisaanbieders die gespecialiseerd zijn in fietsvakanties. Zij bieden fietsvakanties in allerlei verschillende landen, en ook in Ierland. Er zijn aanbieders die juist gespecialiseerd zijn in Ierland. Zij weten alles van dit mooie land en laten je dit graag al fietsend zien. En als laatste bestaan er de algemenere reisorganisaties die ook fietsvakanties aanbieden.

TIP: Bekijk de pagina met Reisaanbieders en ontdek welke organisatie jouw ideale fietsvakantie in Ierland aanbiedt. 

Groepsreis of individuele fietsreis

Als je op fietsvakantie naar Ierland gaat met een georganiseerde reis, heb je de keuze uit een groepsreis en een individuele fietsreis. Wat zijn de verschillen? Hoe weet je welke reisvorm beter bij jou past? Het grote verschil tussen een georganiseerde fietsvakantie in Ierland een een individuele fietsvakantie naar Ierland is -uiteraard- het reisgezelschap. Een individuele fietsvakantie is een vakantie in je eentje en een groepsreis reis je juist met meerdere mensen. Dus wil je graag alleen op vakantie? Ga dan zeker voor de individuele rondreis per fiets. Tijdens een georganiseerde groepsreis met de fiets, ga je dus met een groep mensen op reis. Met deze groep fiets je naar de mooiste plekjes van Ierland en ontdek je alles wat dit gebied jullie te bieden heeft. Er is altijd ook voldoende ruimte en tijd om dingen voor jezelf te ondernemen. Je zit niet 24/7 op elkaars lip.

Fietsvakantie met bagagevervoer

Een groot voordeel aan een georganiseerde fietsvakantie of fietsreis is dat je kunt kiezen voor een fietsvakantie met bagagevervoer. Dit houdt in dat je bagage tijdens het fietsen vervoert wordt. Je hoeft dan dus niet de hele dag bepakt en bezakt te fietsen, maar kunt heerlijk ontspannen van A naar B fietsen. Je tassen en koffers worden door de organisatie naar je volgende slaapplek gebracht.

Fietsvakantie met bagagevervoer boeken? Ontdek BBI-Travel!

Fietsroutes Ierland

In Ierland kan je ontzettend mooi fietsen. Of je nu wilt racefietsen, mountainbiken of juist met een sportieve stadsfiets dit land wilt ontdekken, het is allemaal mogelijk. De fietspaden in Ierland zijn goed onderhouden zodat je mooie fietstochten kunt maken. Er zijn een aantal populaire fietsroutes in Ierland. Populaire fietsroutes in Ierland zijn:

 • Coast to coast route. Fietstocht van zo’n 400 kilometer van Belfast naar Ballyshannon.
 • Van Connemare naar en Aran Islands
 • The Kingfisher Trail, veelal over landweggetjes
 • Graafschappen Cork en Kerry
 • The North West Cycle Trail

Fietsvakantie Ierland zelf samenstellen

Naast een fietsvakantie met een gerenommeerd reisaanbieder, kan je je fietsvakantie in Ierland ook zelf samenstellen. Boek zelf een vliegticket naar een stad in Ierland, plan zelf je fietsroute en regel zelf je hostel, hotel of B&B. Dit vergt wat meer voorbereiding, maar geeft je tegelijkertijd wel heel veel vrijheid. Je bepaalt zelf de vertrekdata, de prijs van je hotel en je fietsroute. Je kiest dus zelf de hoogtepunten van Ierland die je graag wilt zien tijdens je fietsreis.

TIP: Lees meer tips over goedkoop vliegen naar Ierland.

photo by: Reflected, Sofariu

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen!

Beste deals bekijken