Vakantie Bangor in Ierland

Geniet van een heerlijke vakantie in Bangor!

Bangor is een grote stad in Noord-Ierland en heeft zo’n 60.000 inwoners. De stad ligt aan de oostkust van het eiland en kijkt uit over de diepblauwe Ierse Zee. Vlakbij liggen de steden Belfast, Lisburn, Newry, Armagh, Ballymena en Newcastle. Door de ideale ligging aan zee en de mooie bezienswaardigheden is Bangor al jarenlang een trekpleister voor reizigers uit binnen- en buitenland. Ontdek hier wat er allemaal te zien is tijdens een vakantie in Bangor!

Vakantie in Bangor

Wie een vakantie in Bangor boekt, is verzekerd van een onvergetelijke reis. In en om de sfeervolle stad is van alles te zien: van historische opgravingen tot groene natuurgebieden. De plaats van de stad is naar alle waarschijnlijkheid al sinds de Bronstijd bewoond. Uit die periode zijn onder andere indrukwekkende zwaarden opgegraven. Ook stond er in het vroegere Bangor een klooster dat in de wijde omgeving bekend was. Helaas werd het klooster vernietigd door de Noormannen, die de regio regelmatig aanvielen. De sporen van deze roerige tijden zijn nog altijd te zien in musea, architectuur en plaatselijke legendes.

Reis naar Ierland boeken? Bekijk de beste aanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Bangor met de boot

Een leuke manier om Bangor te leren kennen is door middel van een boottrip! De stad ligt aan het water en heeft een leuke (jacht)haven, boten zijn er dus in overvloed. Zo kan je ervoor kiezen om met een rondvaartboot mee te gaan of om met een vissersboot de zee te verkennen (en thuis te komen met zelfgevangen vis). Ook zijn er veerboten die je naar nabijgelegen plaatsen brengen. In de haven worden veel rondvaarten aangeboden die je allerlei mooie bezienswaardigheden van de stad laten zien. Wie zelf ervaring heeft, kan een boot huren om de kust van Bangor af te varen, op zoek naar onontdekte stranden en mooie natuurgebieden.

Bezienswaardigheden

Tijdens een vakantie in Bangor is er veel te zien en te ontdekken. Groene parken, oude landhuizen in de rustige natuur, kerken en architectuur uit vervlogen tijden wisselen elkaar af. Ontdek hier wat je niet mag missen tijdens een vakantie in Bangor!

Bangor Old Custom House

Het Bangor Old Custom House stamt uit de 17e eeuw en bestaat uit een douanehuisje met een bijbehorende toren. Het oude huisje herinnert aan de banden van Bangor met de zee, en staat tussen andere oude huisjes in een schilderachtige buurt. De architectuur van het Bangor Old Custom House is uniek in de omgeving. Mede daardoor staat het bouwwerk op de lijst van beschermde architectuur.

Bangor Marina

Een  must-see tijdens een vakantie in Bangor is de haven, die officieel de naam Bangor Marina draagt. De dobberende jachten, de zwoele zeewind en het mooie uitzicht maken een bezoek aan de Bangor Marina de moeite waard. Ook staan hier vlakbij het Ulster Folk Museum en het North Down Museum.

Ward Park

Wil je even bijkomen van alle indrukken die je hebt opgedaan tijdens een citytrip Bangor? Dan is een bezoekje aan het groene Ward Park een echte aanrader. De kleurrijke bloemen, groene grasvelden, sportlocaties, schaduwrijke bomen en glinsterende meertjes vormen samen een prachtig decor voor een middagje ontspannen. Picknicken, tennissen en zonnen zijn geliefde activiteiten tijdens een bezoek aan Ward Park.

Rondreis Ierland boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Kerken, kastelen en klokken

Tijdens een vakantie in Bangor kun je niet om bijzondere bouwwerken en eeuwenoude architectuur heen. Overal waar je kijkt word je omgeven door bijzondere gebouwen uit een ver verleden. Highlights zijn de kerk Bangor Abbey, de klokkentoren McKee Clock, het kasteel Bangor Castle en de bibliotheek Carnegie Library. Na een bezoek aan deze bouwwerken weet je een stuk meer over de bijzondere geschiedenis van Bangor!

Clandeboye Estate

Wie houdt van architectuur en geschiedenis kan tijdens een bezoek aan Clandeboye Estate zijn hart ophalen. Dit oude, luxueuze landhuis is een prachtig staaltje architectuur en heeft zo’n 2000 hectare land. Het Clandeboye Estate wordt omgeven door prachtige tuinen, bossen, een meer, weiden en landbouwgrond. Het Clandeboye Estate is toegankelijk voor publiek en heeft zelfs appartementen waar je kunt overnachten!

Vervoer in Bangor

Tijdens een vakantie in Bangor kan je de stad op vele manieren verkennen. De meeste bezienswaardigheden in de stad zelf zijn goed te voet bereikbaar, waardoor je niet afhankelijk bent van vervoersmiddelen. Wanneer je grotere delen van de stad wilt ontdekken, is het huren van een scooter of fiets een echte aanrader. Ook kan je met de trein, bus of taxi veel van Bangor en haar omgeving zien. Tenslotte kan je tijdens een vakantie ook een auto huren om de stad en haar regio te gaan verkennen. Lees hier tips voor het huren van een auto in Ierland!

Hotel boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Overnachten in Bangor

Wie wil overnachten in Bangor heeft een ruime keuze uit allerlei accommodaties. Hotels, appartementen, vakantiehuisjes, motels, B&B’s en hostels wisselen elkaar af in de sfeervolle stad. Veel reizigers kiezen ervoor om een of meerdere nachten in Bangor te verblijven, zodat het mogelijk is om alle bezienswaardigheden van de stad te ontdekken. Een bijzondere plaats om te overnachten is het bekende landhuis Clandeboye Estate. In dit oude pand kun je een kijkje nemen in het verleden en genieten van de bijzondere sfeer.

Enthousiast? Bekijk aanbiedingen voor je reis naar Ierland!

Aanbiedingen bekijken