Ring of Kerry in Ierland

Autoroute door het schilderachtige zuidwesten van Ierland

The Ring of Kerry is één van de populairste toeristische routes van Ierland. Deze kustroute kan je zowel fietsen, wandelen als met de auto rondgaan. De rit  van ongeveer 179 kilometer loopt langs de Ierse kust van Iveragh, een schiereiland in het zuidwesten van Ierland. Officieel is de Ring of Kerry een autoroute, maar je kunt deze ook prima wandelen. Je komt langs prachtige Ierse natuur, pittoreske dorpjes en nog veel meer. Lees alles over deze bijzondere rondreis.

Rondreis Ierland boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Ring of Kerry Route

De Ring of Kerry kan je het beste door middel van een autorondreis afleggen. De autoroute loopt van Killarney naar Kenmare. Je kunt de route uitbreiden door ook het uitzichtpunt Ladies View mee te pakken. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over 3 meren in Ierland. De 179 kilometer lange kustroute brengt je langs ruige stranden, prachtige meren, oude ruïnes en kliffen. De route brengt je van Killarney via de volgende dorpen en steden naar Kenmare:

 • Killorglin
 • Glenbeigh
 • Cahirsiveen
 • Waterville
 • Derrynane
 • Sneem
 • Kenmare

De route kan uiteraard in beide richtingen gereden worden.

Met huurauto rondreis rijden

Wil je de autoroute met een huurauto rijden? Lees de tips over een auto huren in Ierland. Of boek direct je huurauto bij één van onderstaande websites.

Reisaanbieders en reisorganisaties

Er zijn verschillende reisaanbieders die een Fly Drive of rondreis Ring of Kerry aanbieden. Vergelijk goed de verschillen, want er kunnen zeker verschillen zitten in de verschillende rondreizen. Verschillen kunnen zitten in prijs, reisdagen, reisdata en overnachtingsmogelijkheden. Kijk ook of het mogelijk is om eenvoudig extra dagen bij te boeken. Bekijk het aanbod van onderstaande reisaanbieders. Deze aanbieders hebben allemaal een rondreis langs de populaire autoroute in hun aanbod:

Ontdek de Ring of Kerry met Echt Ierland. Bekijk aanbiedingen!

Wandelen & Fietsen

Je kunt de Ring of Kerry wandelen. Dan bewandel je de bekende wandelroute Kerry Way. Dit is een wandeltocht van ongeveer 200 kilometer. Je komt dezelfde bezienswaardigheden tegen als langs de autoroute. Naast wandelen kan je de bekende route ook fietsen. Fietsend fiets je dezelfde weg als de autoroute, dit in tegenstelling tot wandelen. Dan kan je een alternatieve wandeling maken: wandelroute Kerry Way. Er zijn verschillende reisorganisaties die een wandelvakantie of fietsvakantie aanbieden naar de Kerry Way. Bekijk op de pagina met Reisorganisaties naar het actuele aanbod!

TIP: Lees meer over de Ring of Kerry wandelen op de pagina over Kerry Way.

Bezienswaardigheden

De route brengt je onder andere langs de volgende hoogtepunten van Ierland:

 • Muzikaal dorpje Doolin
 • Ruwe kliffen
 • IJskoude meren
 • Typische Ierse plaatsen Killorglin en Glenbeigh
 • Standbeeld van Charlie Chaplin in Waterville
 • Derrynana National Park
 • Ladies View en Gap of Dunloe

TIP: Maak een boottocht bij Baltimore en spot dolfijnen en walvissen!

Autorondreis Ring of Kerry met Echt Ierland

Echt Ierland – Ring of Kerry vakantie

Echt Ierland is de reisspecialist als het gaat om reizen naar Ierland. In hun ruime assortiment zitten ook vakanties naar de Ring of Kerry. Keuze uit:

In de 15-daagse vakantie ontdek je naast de prachtige autoroute ook de bekende Cliffs of Moher. Bekijk de autorondreizen van Echt Ierland en ontdek welke reis het beste bij jouw wensen past!

Echt Ierland

 

photo by: Reyes, Baker, Webster

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken