Eten in Ierland

In Ierland is eten erg belangrijk, dit zal je zeker merken tijdens je vakantie in Ierland. Iers eten is puur, met biologische producten. Ieren eten veel vlees en vis. De zalm, net gevangen  uit de zee, zo op je bord. Ditzelfde geldt voor forel. Wat te denken van de typische Ierse dranken Irish Coffee, Guinness en Irish Whiskey. Lees meer over eten in Ierland, typisch Iers eten en uiteten in Ierland.

Typisch Iers eten en drinken

Ierland kent een heel aantal specialiteiten op het gebied van eten en drinken. Kenmerkend voor Ieren en hun gerechten is dat iets niet anders moet smaken dan dat het hoort te smaken. Houd het bij de pure smaak, maak er niet iets anders van. Typisch Iers eten en drinken is onder andere:

  • Irish Stew – Een stoofpot van schapenvlees, lamsvlees of rundvlees vol met aardappels, wortels en uien. Afgemaakt met een beetje peterselie.
  • Guinness
  • Irish Coffee – Koffie met Whiskey
  • Aardappels – De aardappel maakt een groot onderdeel uit van het eten in Ierland. Ieren bereiden deze op ontzettend veel verschillende manieren.

Rondreis Ierland boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Traditioneel Iers ontbijt

Ieren kennen een traditioneel Iers ontbijt. Het ontbijt in Ierland heeft veel weg van het typisch Engelse ontbijt. Een traditioneel Iers ontbijt bestaat uit eieren, gebakken bacon, saucijsjes en Ierse white of black pudding. In de meeste gevallen wordt er sodabrood bij geserveerd, of aardappels en tomaten.

Is uit eten in Ierland duur

Uit eten in Ierland hoeft niet duur te zijn. Er zijn in alle steden verschillende Irish pubs, restaurantjes en kleine eetgelegenheden waar je tegen een lage prijs een heerlijke maaltijd kunt krijgen. In een pub betaal je gemiddeld 20% minder dan in een restaurant. Dus wil je goedkoop uit eten in Ierland? Bekijk dan de mogelijkheden van Irish pubs. Het eten is er heerlijk! Daarnaast hebben veel restaurants het zogenaamde ‘early bird-menu’. Als je op een bepaalde tijd komt eten, vaak tussen 18:00-19:00; betaal je minder voor hetzelfde eten.

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken