Wandelvakantie Ierland

Ierland: een waar wandelparadijs!

Ierland is een enorm mooi wandelland. Wandelen in Ierland is werkelijk prachtig. Wandelen door de ruige bergen, langs oude kastelen en gezellige vissersdorpjes. Er zijn verschillende wandelroutes in Ierland; Wicklow Way en Kerry Way zijn hier bekende voorbeelden van. Uitgestippelde wandelroutes zodat jij het prachtige land kunt ontdekken en ervaren. Lees meer over wandelen in Ierland en een wandelvakantie in Ierland.

Wandelvakantie Ierland boeken? Bekijk de aanbiedingen van House of Britain!

Wandelen in Ierland

Wandelen in Ierland is erg populair. Jaarlijks reizen er veel toeristen naar dit land om wandelen te genieten van de ruwe kliffen, het indrukwekkende maanlandschap en over ijskoude wateren. Er zijn in Ierland verschillende wandelroutes waardoor jij het indrukwekkende land kunt ontdekken.

Wandelvakantie Ierland

Een wandelvakantie Ierland is een georganiseerde wandelvakantie naar het prachtige Ierland. Een geheel verzorgde wandelvakantie leidt je door de door jou gekozen regio in Ierland. Vooraf krijg je meestal een informatiepakket met de wandelroutes, tips en bezienswaardigheden die je onderweg tegen komt. Wil je een wandelvakantie Ierland boeken? Houd dan rekening met de volgende verschillen:

 • Wandelafstand
 • Moeilijkheidsgraad
 • Aantal dagen wandelen
 • Overnachtingen

Rondreis Ierland boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Reisaanbieders en Reisorganisaties

Er zijn verschillende reisorganisaties en reisaanbieders die een wandelvakantie Ierland aanbieden. Alle aanbieders en reizen hebben hun eigen kenmerken en bestemmingen. Bij de ene wandelreis wandel je in Noord Ierland, een andere wandelreis neemt je mee naar het westen en met weer een andere reisorganisatie kan je de bekende wandelroutes Ring of Kerry en Wicklow Way wandelen. Vraag bij de reisorganisaties ook naar de mogelijkheden voor wandelreizen op maat. Op deze manier heb je zelf veel inbreng in je wandelreis en kan je deze aanpassen naar eigen wensen en behoeften.

TIP: Bekijk de pagina met reisaanbieders en ontdek welke organisatie jouw ideale wandelreis Ierland aanbiedt!

Direct jouw wandelvakantie naar Ierland boeken

Wil je graag een wandelvakantie naar Ierland boeken? Bekijk het aanbod van onderstaande reisorganisaties en boek direct jouw ideale wandelreis.

Wandelreis Ierland zelf samenstellen

Naast een georganiseerde wandelvakantie met een gerenommeerde reisorganisatie, kan je je wandelreis Ierland ook zelf samenstellen. Boek zelf een goedkoop vliegticket, stippel je eigen wandelroute uit en zoek hotels in de omgeving van je wandeling. Groot voordeel van je eigen wandelreis naar Ierland organiseren is dat je totale vrijheid hebt. Je bepaalt zelf welke periode je gaat wandelen, in welk hotel je slaapt en wanneer de wandelreis plaatsvindt.

TIP: Bekijk de tips over goedkope vliegtickets naar Ierland.

Rondreis Ierland boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Wandelroutes

Tijdens een wandelreis Ierland kan je zelf je wandelroute uitstippelen, of een bestaande wandelroute uit Ierland kiezen. Ierland heeft een heel aantal bestaande wandelroutes die jaarlijks flink bewandeld worden. Dit zijn wandelroutes van verschillende afstanden en met verschillende moeilijkheidsgraden. Zo is er dus voor ieder wat wils. Of je nu een ervaren wandelaar bent, of juist een beginnend wandelaar. Wandelen in Ierland is voor iedereen leuk! Deze wandelroutes zijn in de meeste gevallen duidelijk aangegeven en door prachtige natuurparken. Voorbeelden van bestaande wandelroutes Ierland zijn:

Tips wandelreis Ierland

 • Neem goede, waterdichte schoenen mee op reis. Door het Ierse klimaat kan je op een dag zon en regen tegenkomen. Zorg voor schoenen met voldoende grip. De wandelpaden in Ierland lopen langs rotsen, oude ruïnes en drassige paden.
 • Zorg dat je altijd een kaart bij je hebt voor het geval je toch verdwaalt.
 • Neem voldoende eten mee. Onderweg kom je niet altijd cafés tegen.
 • Kledingtip: Zorg voor voldoende laagjes zodat je kunt wisselen en het nooit te koud of te warm hebt.

Wandelvakanties met bagagevervoer

Er is een heel aantal reisaanbieders en reisorganisaties die wandelvakanties naar Ierland met bagagevervoer aanbieden. Wandelreizen waarbij jij overdag heerlijk door Ierland kunt wandelen terwijl je bagage alvast naar de volgende slaapplek gebracht wordt. Ideaal; zo hoef jij je dus geen zorgen over je bagage te maken. Dit wordt allemaal voor je geregeld door de reisaanbieder of reisorganisatie. Voorbeelden van wandelvakanties met bagagevervoer zijn:

Wandelreizen naar Ierland met Echt Ierland

Echt Ierland – Wandelreizen

Echt Ierland is gespecialiseerd in vakanties naar Ierland. In hun aanbod zitten naast rondreizen en stedentrips ook wandelreizen naar Ierland. Met Echt Ierland kan je wandelen door de mooiste gebieden van Ierland. Alle wandelreizen zijn aan te passen naar jouw wensen en wandelniveau. Bekijk de verschillende wandelvakanties en ontdek welke vakantie het beste bij jou past.

Wandelvakantie Ierland met BBI Travel - The Burren

Wandelvakantie naar Ierland met BBI Travel

BBI Travel biedt een 15-daagse wandelvakantie naar Ierland. Een rondreis waarbij je overnacht in kleinschalige hotels. Je wandelt onder andere in de volgende wandelgebieden:

 • Wicklow Mountains
 • Connemara
 • The Burren
 • Kerry

Je verplaatst je eenvoudig met een huurauto naar de volgende overnachtingsplekken. Bekijk deze unieke reis waarbij je dagen kunt wandelen in Ierland.

 

photo by: Brooks, Higgs

 

Enthousiast? Boek direct je wandelvakantie naar Ierland!

Aanbieders bekijken