Wandelen door de Wicklow Mountains

Ruige bergen in de Tuin van Ierland

De Wicklow Mountains is een berggebied in het zuidoosten van Ierland. In totaal heeft de bergketen een oppervlakte van ongeveer 3000 km2 met een lengte van zo’n 66 kilometer en een breedte van zo’n 43 km. Het hoogste punt is de berg Lagnuquilla, deze berg is 925 meter hoog. Dit bijzondere stuk natuur in Ierland is voor een deel beschermd natuurgebied, dit gedeelte is het Wicklow Mountains National Park. Je kunt in het gebied rond de Ierse bergketen erg goed wandelen. Het bekende wandelpad Wicklow Way gaat voor een deel door de bergketen. Lees meer over wandelen bij Wicklow Mountains.

Rondreis Ierland boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Wandelen Wicklow Mountains

Je kunt ontzettend mooi wandelen bij Wicklow Mountains. Een bekende route voor een wandelvakantie Ierland is de Wicklow Way. Deze wandelroute loopt gedeeltelijk door deze bijzondere bergen van Ierland. Het is ontzettend bijzonder om te wandelen in dit gebied. De tuin van Ierland, zoals deze bergketen liefkozend genoemd wordt, is ouder dan de Himalaya en de Alpen. De bospaden zijn goed te bewandelen en worden goed aangewezen.

Je kunt uiteraard ook een andere route wandelen. Neem een goede kaart mee en ontdek op eigen houtje dit bijzondere natuurgebied van Ierland.

Direct reis boeken

Wil je direct een wandelvakantie of Fly Drive naar dit prachtige natuurgebied boeken? Dat kan! Onderstaande reisaanbieders beiden een reis naar de Wicklow Mountains aan. Van wandelvakanties tot Fly Drive vakanties en rondreizen. Het staat er allemaal tussen.

wicklow mountains heidevelden

ANWB – Reizen naar Wicklow Mountains

De ANWB is een betrouwbare reisaanbieder die verschillende vakanties naar Ierland in de aanbieding heeft. Zo ook indrukwekkende reizen naar waarbij je de Wicklow Mountains kunt ontdekken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de actuele aanbiedingen.

lough dan wicklow in ierland

8-daagse en 15-daagse reizen van Echt Ierland

Echt Ierland is gespecialiseerd in reizen naar Ierland. In hun ruime aanbod reizen vind je onder andere een 8-daagse en 15-daagse rondreis waarbij je onder andere de indrukwekkende Wicklow Mountains kunt bezoeken. Wordt dit jouw droomreis naar Ierland? Ontdek de vele vakanties van Echt Ierland.

Wicklow Mountains National Park

Wicklow Mountains National Park werd in 1991 opgericht en is sindsdien beschermd natuurgebied. Het nationale park is km2 groot en bestaat uit bossen, bergen, heide en veen. Naast het Ierse gebergte bevinden zich in het national park ook de oude ruïnes van het klooster Glendalough.

Dieren

Je kunt verschillende dieren tegenkomen als je gaat wandelen in het Wicklow Mountains National Park. De volgende dieren hebben een woonplaats gevonden in dit park:

  • Otters
  • Zwanen
  • Vleermuizen
  • Slechtvalk

Wandelvakantie Ierland boeken? Bekijk de aanbiedingen van de ANWB!

Bezienswaardigheden Wicklow Mountains

Wil je op wandelvakantie naar het bekende gebergte in Ierland? Dan zijn er nog een aantal bezienswaardigheden in de omgeving die leuk zijn om te bezoeken. Naast Wicklow National Park bevindt zich ook het dal Glendalough. Dit is een vallei waar je nu nog de resten van het klooster kunt vinden. Naast de ruïne bevindt zich hier ook een klimgebied met klimroutes in allerlei moeilijkheidsgradaties.

wandelen wicklow mountains in ierland vakantie

15-daagse vliegrondreis met OAD

OAD staat bekend om zijn mooie en indrukwekkende busreizen. In het aanbod van OAD zit onder andere deze 15-daagse busvliegreis waarbij je vliegt naar Ierland en met de bus een rondreis maakt. Tijdens deze busrondreis ontdek je onder andere de bergen, Belfast, Burren en Dublin.

Populaire hotels en B&B’s

In de omgeving van de Wicklow Mountains zitten veel hotels en B&B’s. Of je nu op zoek bent naar een luxe hotel of juist naar een knus en goedkope B&B; dit kan je zeker vinden in deze omgeving. Vergelijk de verschillende hotels, B&B’s en hostels via onderstaande vergelijkingssites:

Rondreis Ierland boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Weer & Klimaat

Het klimaat bij de Wicklow Mountains is een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat de zomers vochtig en mild zijn en de winters juist koel en nat. De beste reistijd om te wandelen bij de bergen zijn dus de zomermaanden. Je hebt dan de minste kans op regen en de meeste kans op zonnige dagen.

 

 

photo by: Lamb, PanPan, Fagan, Hurson, Anna

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Ierland!

Aanbiedingen bekijken