Vakantie Armagh in Noord-Ierland

Bezoek Armagh en haar omgeving!

Armagh is één van de bekendere steden in Noord-Ierland, gelijknamig aan het gebied waar het ligt. Armagh wordt ook wel de kerkelijke hoofdstad genoemd. Dit heeft te maken met haar verleden als het gaat om de Rooms-Katholieke kerk & St. Patrick. Daarnaast leent de omgeving zich uitstekend voor een prachtige wandel – en fietsvakantie. In dit artikel vind je de hoogtepunten en tips voor een uitstapje naar de omgeving van Armagh.

Vakantie naar Ierland boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken

St. Patrick

St Patricks RC Cathedral, ArmaghAls je op zoek bent naar een plek met geschiedenis wat betreft de Rooms-Katholieke kerk en Ierland dan ben je in Armagh aan het goede adres. Verschillende kathedralen zijn opgedragen aan St. Patrick. Bijvoorbeeld de St. Patrick’s Church of Ireland Cathedral, waarvan Patrick ooit de eerste steen zou hebben gelegd op een heuvel, in het jaar 445. Een bijzondere plek om te bezoeken. Daal af naar de cryptes van de kerk, waar je prachtige steengravures kunt vinden van mensen en dieren. Absoluut de moeite waard om te bezoeken. Aan de andere zijde van de heuvel ligt nog een mooie kathedraal: Roman Catholic Cathedral. Deze kerk is ook opgedragen aan St. Patrick. Armagh staat dus bol van de kerkelijke geschiedenis.

Navan Centrum & Fort

Een archeologische vindplaats, waar onder andere restanten van een groot heuvelfort zijn gevonden. In de Ierse mythologie staat het bekend als de plaats waar de koningen van Ulster hun hof hadden. Je kunt vanalles doen rondom het fort. Maak jezelf gereed om als krijger ten strijde te trekken en ontwikkel vaardigheden om te kunnen overleven!

TIP: Ga je op reis naar Ierland met kinderen? Dan is dit fort zeker een aanrader!

Seven Hills Blues Fest

Elk jaar in augustus is er weer dit festival waarbij de blues centraal staan. Op meer dan dertig verschillende plekjes rondom of in de stad wordt er muziek gespeeld. Er komen duizenden mensen uit de regio op af. Heerlijk een paar dagen genieten van de prachtige blues. Het duurt een viertal dagen.

Op vakantie naar Armagh? Ontdek een fly drive!

Fly drive vakanties bekijken

Reizen naar Armagh

Hoe kom je het snelst en makkelijkst in Armagh? Ongetwijfeld is dat met het vliegtuig. Het dichtstbijzijnde vliegveld bij Armagh ligt in Belfast. Vanaf het vliegveld is het zo’n vijftig minuten rijden naar Armagh. Mocht je er voor kiezen om met de bus verder te reizen dan zul je er zo’n anderhalf uur over doen. Een bezoek aan Armagh leent zich dus heel goed voor een Fly-Drive vakantie. Vlieg naar Belfast en huur een auto om Ierland verder te verkennen!

Planetarium

Even buiten Armagh staat een prachtig planetarium waar je allerlei verschillende activiteiten kunt benutten. Er draaien verschillende shows die je kunt bekijken en elke periode verandert het aanbod daarvan. Het kan bijvoorbeeld gaan over het heelal, maar ook over hoe de mensen zijn gemaakt. Zeker een bezoekje waard.

Boek een hotel!

Een overnachting in Armagh is zo geboekt. Hieronder volgen een aantal mogelijkheden.

  • Armagh City Hotel: dit hotel ligt in het hart van Armagh en op slechts een kwartiertje lopen van het planetarium. Het hotel beschikt over een modern recreatiecentrum, een traditioneel restaurant en gratis parkeergelegenheid.
  • 7 Houses: typisch Iers onderkomen, gelegen in het centrum van Armagh. Relatief eenvoudig, maar daarom ook goed betaalbaar.
  • Dobbin Lodge: mooi appartement op een paar honderd meter van het centrum. Ideaal onderkomen voor vier personen.

Hotel boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Weer & Klimaat

Wie een stedentrip maakt in de regio van Armagh zal rekening moeten houden met overwegend somber weer. Armagh heeft een gematigd zeeklimaat, wat betekent dat er vrij milde winters zijn en dat de zomer redelijk warm is. Op jaarbasis valt er behoorlijk wat regen. De natste maanden zijn januari en oktober; deze maanden steken iets boven het gemiddelde uit. Het voorjaar is wat droger dan de rest van het jaar en dit is tevens de zonnigste periode. Mei en juni zijn met zo’n 6 uur zonneschijn per dag de meest zonnige maanden. Vanaf juli is er een toenemende kans op een wolkendek boven de stad.

 

Enthousiast? Bekijk populaire reizen naar Ierland!

Aanbiedingen bekijken