Ierland met kinderen tijdens familievakantie & gezinsreis

Wil je graag op reis met kinderen? Overweeg dan zeker het indrukwekkende Ierland. Een gezinsvakantie of familievakantie naar Ierland is ontzettend leuk. De kinderen kunnen genieten van onder andere de ruige natuur in wildparken, maar ook van ruïnes en kastelen. En wat te denken van een dolfijnentocht of de imposante Titanic? Ierland met kinderen is echt een aanrader. Wij zetten een aantal leuke activiteiten op een rij die je met kinderen in Ierland kunt ondernemen. Ontdek meer over een gezinsvakantie naar Ierland!

Rondreis Ierland boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Gezinsvakantie Ierland

Een gezinsvakantie naar Ierland wordt door verschillende reisaanbieders aangeboden. Tijdens een gezinsreis of familievakantie wordt er uitgebreid rekening gehouden met de kinderen. Zowel in bestemmingen als in overnachtingsplekken. Er worden verschillende soorten gezinsreizen aangeboden. Let van te voren goed op de verschillen en denk na wat het beste bij jou, je gezin en vooral de kinderen past. We zetten een aantal populaire reizen met kinderen naar Ierland voor je op een rij. Zodat je een goed overzicht hebt waar je uit kunt kiezen. Bekijk de verschillende vakanties en ontdek welke reis het beste bij jouw gezin past!

gezinsvakantie ierland

ANWB familiereizen – Verschillende familierondreizen

De ANWB biedt allerlei verschillende mooie autovakanties en rondreizen aan. Bijvoorbeeld verschillende familierondreizen naar Ierland. Verschillende rondreizen waarbij allerlei leuke activiteiten voor kinderen zijn gepland. Bekijk de bijzondere rondreizen en ontdek of jouw droomreis ertussen zit.

Activiteiten familievakantie Ierland

Wat is er allemaal te doen in Ierland voor kinderen? Ontdek populaire activiteiten die leuk zijn als je met kinderen in Ierland op vakantie bent.

 • Avontuurlijke touwbrug. In Noord-Ierland vind je een uitdagende touwbrug op ongeveer 30 meter hoogte. De Carrick-a-Rede Rope Bridge, zoals deze touwladder genoemd wordt, is ontzettend leuk om samen met kinderen te ontdekken.
 • Belfast Castle. In de hoofdstad van Noord-Ierland Belfast zijn verschillende leuke bezienswaardigheden en activiteiten voor kinderen. Bezoek tijdens je familievakantie naar Ierland zeker het Belfast Castle. Je mag hier gratis naar binnen en de kinderen zullen uren kunnen genieten van de mooi ingerichte kamers van het kasteel. Ze wanen zich echt prinsessen en ridders in dit oude kasteel.
 • Titanic Werf. Ook in Belfast vind je de Titanic werf. De plek waar vroeger de Titanic gebouwd is. Leer meer over de Titanic en de geschiedenis ervan.
 • Boyne Valley. Boyne Valley is een allerlei historische plekken. Van een gedecoreerde grafkamer tot een kasteel die gebruikt werd als decor in de film Braveheart. Boyne Valley ligt op een halfuurtje rijden van hoofdstad Dublin. Dus als je daar in de buurt bent is dit zeker een aanrader met kinderen!
 • Wild Atlantic Way. Voor veel toeristen is de Wild Atlantic Way in West Ierland een trekpleister waarvoor ze naar Ierland komen. Is dit nou ook leuk om tijdens een familievakantie naar Ierland te ontdekken? Ja zeker! Deze geweldige autoroute is ook voor kinderen erg leuk. Stop onderweg een paar keer zodat de kinderen kunnen rennen en genieten van de prachtige uitzichten. Zeker een aanrader!

Rondreis Ierland boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Ierland met kinderen – Tips

Ga je naar Ierland met kinderen? Bekijk onderstaande tips en ga goed voorbereid op familievakantie!

 • Op de meeste ruïnes mag geklommen en geklauterd worden. Stop dus zeker bij deze bijzondere historische elementen en laat de kinderen lekker spelen.
 • Zijn de kinderen gek op dieren en in het bijzonder op dolfijnen? Boek een boottocht en ga op avontuur! Langs de kust van Ierland kan je op meerdere plekken dolfijnen spotten.
 • Ga in grotere plaatsen op zoek naar een ‘leisure centre’. Hier vind je vaak een zwembad en leuke speelplaatsen waar de kinderen zich uren kunnen vermaken.
 • Wil je zelf niet alles hoeven bedenken en hoeven plannen? Bekijk dan de aangeboden rondreizen van betrouwbare reisaanbieders. Zij hebben jarenlange ervaring in het voorbereiden en plannen van familiereizen naar Ierland. Maak gebruik van hun kennis en ervaring!

Soorten vakanties

Een gezinsreis naar Ierland kan je op verschillende manieren invullen. Ook reisaanbieders bieden verschillende soorten vakanties voor families en gezinnen aan. Wil je graag op vakantie naar Ierland met kinderen? Dan heb je keuze uit onder andere:

 • Familie rondreis
 • Groepsreis
 • Fly drive vakantie
 • Cruise vakantie
 • Actieve vakantie

Naast soorten vakanties zijn er ook verschillende overnachtingsmogelijkheden. Ga je met kinderen naar Ierland? Bekijk dan ook zeker de mogelijkheden van vakantieparken in Ierland.

Familie rondreis Engeland & Ierland

Veel gezinnen maken een combinatiereis. Zo combineren zij bijvoorbeeld een rondreis naar Ierland met een rondreis naar Engeland. Want ook in Engeland is er ontzettend veel te doen voor kinderen.

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken