Waterford in Ierland

Stedentrip naar Waterford

Het stadje Waterford ligt aan de zuidkust van de Republiek Ierland. Waterford is een geliefde vakantiebestemming door haar oude centrum en ligging aan de rivier Suir. Vlakbij liggen de plaatsen Kilkenny, Cork, Clonmel en Wexford. Waterford is de oudste stad in heel Ierland en komt qua grootte op de vijfde plek. Daarnaast staat de stad bekend om de plaatselijke productie van kristal, dat door de kwaliteit en het design wereldberoemd is geworden. Lees hier wat er nog meer te ontdekken valt tijdens een vakantie in het kleurrijke Waterford!

Reis naar Ierland boeken? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken

Vakantie in Waterford

Vandaag de dag is Waterford een sfeervol havenplaatsje waar je kunt genieten van een ongestoorde vakantie. De kleurrijke huisjes, de bedrijvige haven en het oude stadscentrum maken een bezoek aan Waterford de moeite meer dan waard. Dankzij haar lange geschiedenis heeft Waterford talloze (historische) bezienswaardigheden om te bekijken tijdens een vakantie. Het stadje werd rond 900 door Vikingen gesticht toen zij de Ierse kust aan het plunderen waren. De stad breidde zich uit en rond de 18e eeuw was Waterford een welvarende plaats geworden door de handel. De mooie, oude huizen in de stad stammen veelal uit deze tijd.

Reizen naar Waterford

Er zijn verschillende reisaanbieders en reisorganisaties die reizen naar Waterford aanbieden. Een vakantie naar Waterford kan je onder andere besteden door middel van onderstaande reistypen:

Waterford

ANWB – Rondreizen door Ierland met Waterford

ANWB is een betrouwbare reisaanbieder die verschillende reizen naar Ierland aanbiedt. Van rondreizen en fly drive vakanties tot andere autovakanties. Wil je graag Waterford bewonderen? Bekijk dan zeker de aanbiedingen van de ANWB!

vakantie waterford in ierland

Echt Ierland – Fly drive vakanties Waterford

Echt Ierland is gespecialiseerd in vakanties naar Ierland. In hun ruime aanbod hebben zij verschillende reizen naar Waterford. Bekijk de verschillende fly drive vakanties; waarbij je onder andere het unieke stadje Waterford kunt ontdekken.

Waterford en kristal

Het stadje Waterford en de kristalproductie hebben al eeuwenlang goede banden met elkaar. Al in 1783 was er in Waterford een bedrijfje dat kristal en glas bewerkte. Sindsdien zijn er verschillende bedrijfjes geweest die zich toelegden op het bewerken van kristal en vaak ook glas. Tegenwoordig is de bekendste producent van kristal Waterford Crystal. Dit merk werd wereldberoemd en is, mede door de hoge kwaliteit, erg duur. In het gebouw van Waterford Crystal worden rondleidingen verzorgd en kun je de grootste collectie Waterford Crystal ter wereld bewonderen.

Bezienswaardigheden

Wat te doen in Waterford? Tijdens een bezoek aan Waterford is er van alles te zien: eeuwenoude Vikingschatten, bijzondere bouwwerken en culturele uitingen van eeuwen geleden. Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden van Waterford en laat je inspireren!

Vakantie naar Waterford boeken? Bekijk de aanbiedingen van ANWB!

Waterford Museum of Treasures

Wie meer wil leren over de geschiedenis en het ontstaan van Waterford, moet zeker het Museum of Treasures bezoeken. Het Museum of Treasures is om haar collectie al vaak in de prijzen gevallen en heeft drie locaties: het Medieval Museum, het Viking Museum en het Bishop’s Palace Museum. In deze musea vind je allerlei opgravingen, schatten en oude gebruiksvoorwerpen die met het verleden van de stad te maken hebben.

Reginald’s Tower

De toren Reginald’s Tower is het oudste stedelijk gebouw van heel Ierland. Het imposante bouwwerk diende vroeger als verdedigingswerk, maar huist vandaag de dag het Viking Museum. Reginald’s Tower werd (waarschijnlijk) in de 13e eeuw gebouwd door de Vikingen die de stad veroverden. De toren staat op de plaats van een oud Vikingfort en is zeer de moeite waard tijdens een vakantie in Waterford.

Christ Church Cathedral

In het midden van Waterford ligt de indrukwekkende kerk Christ Church Cathedral. Vroeger stond op deze plek een kerk van de Vikingen, maar in 1773 werd de grijs-wite Chirst Church gebouwd. De kathedraal is toegankelijk voor publiek. Een kijkje in deze bijzondere kerk is dan ook een echte aanrader.

Waterford en bier

Liefhebbers van alcoholische dranken kunnen tijdens een stedentrip in Waterford hun hart ophalen. In de stad vind je niet alleen gezellige pubs met Ierse whisky, maar ook allerlei soorten ambachtelijke bieren, die veelal in de omgeving gebrouwen worden. Een populair biertje in Waterford is Metalman Irish Craft Beer, dat in de stad zelf gebrouwen wordt. In Waterford worden verschillende bier-tours georganiseerd, waarbij je met een groep langs pubs gaat om van de Ierse bieren te proeven. Een echte aanrader voor liefhebbers van pils en speciaalbier!

Vluchten naar Waterford

Waterford heeft een eigen vliegveld: Waterford Airport (WAT). Reizen vanuit Nederland naar Waterford is dus heel gemakkelijk! Een vlucht van Amsterdam naar Waterford duurt een kleine twee uur. De meeste vluchten naar Waterford vanuit Amsterdam gaan niet rechtstreeks, maar maken een tussenstop ergens in Engeland. Vergelijk eenvoudig prijzen van vluchten en vliegtickets op:

TIP: Wil je tijdens je vakantie in Ierland ook over een auto beschikken? Lees dan meer over een fly drive vakantie in Ierland!

Overnachten in Waterford

Wie wil overnachten in Waterford, heeft een enorme keus uit allerlei soorten accommodaties. Van luxueuze resorts tot eenvoudige B&B’s: in Waterford is alles te vinden. Door het grote aanbod is overnachten in de stad mogelijk voor elk budget en voor elk reisgezelschap. Het samenstellen van je ideale citytrip met eigen vlucht en accommodatie is dus zo gebeurd.

 

Enthousiast? Bekijk aanbiedingen voor je vakantie naar Ierland!

Aanbiedingen bekijken