Steden in Ierland

Ontdek welke Ierse steden jij wilt ontdekken.

Steeds meer toeristen kiezen Ierland als vakantieland en dat is niet zonder reden. Ierland heeft naast een ontzettend rijke natuur, ook erg leuke steden. Steden die leuk zijn voor een weekendje weg, een stedentrip of gewoon om dagje te bezoeken tijdens je reis naar Ierland. De populairste steden in Ierland zijn ongetwijfeld hoofdstad Dublin en de tweede stad van het land Cork. Lees meer over deze en andere steden in Ierland.

Rondreis Ierland boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Populairste en grootste steden Ierland

Dublin – Hoofdstad en grootste stad van Ierland

Ongetwijfeld de populairste stad in Ierland is hoofdstad Dublin. In deze stad vind je alles wat een grote hoofdstad behoort te hebben. Veel winkels, leuke bezienswaardigheden en gezellige pubs en restaurantjes. Een stedentrip Dublin is een echte aanrader. Mede doordat de stad nog niet echt ontdekt is door het massatoerisme is het er nog relatief rustig voor een Europese hoofdstad.

Cork – Tweede grootse stad van Ierland

Naast hoofdstad Dublin is ook Cork een erg leuke stad voor een stedentrip of weekendje weg. In deze tweede grootste stad van Ierland kan je naast een lekker glas Guinness drinken in een Ierse pub ook heerlijk wandelen langs de rivier, bijzondere musea bezoeken, een jazzfestival meepakken en ontzettend goed eten.

Galway – Gezellige studentenstad in het westen

Galway is een gezellige studentenstad aan de westkust van Ierland. Naast een universiteit met grote universiteitsgebouwen en studenten vind je hier ook veel festivals, gezellige pleinen vol terrassen en veel winkels. Wil je een rondreis door Ierland maken? Neem dan zeker Galway mee op de route!

Reis naar een stad van Ierland boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Aanbieders bekijken

Overige dorpen en steden Ierland & Noord Ierland

Naast de populaire steden Dublin en Cork beschikt Ierland over nog een heel aantal steden en dorpen die allen het bezoeken zeker waard zijn.

TIP: Interesse in een stedentrip naar Ierland? Ontdek welke steden interessant zijn en goed te bezoeken in een paar dagen!

 

photo by: Silvio

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken