Beste reistijd Ierland

De beste reisperiode voor ’n rondreis Ierland

De beste reistijd Ierland hangt af van verschillende factoren. Dit maakt het voor iedereen anders wanneer de beste reisperiode is voor een rondreis Ierland. Lees de tips hieronder waar je rekening mee kunt houden tijdens het bepalen van jouw ideale reistijd Ierland.

Reis naar Ierland boeken? Bekijk populaire aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Klimaat en beste reistijd Ierland

Als je een vakantie naar Ierland boekt, zijn het klimaat en het weer belangrijke aspecten voor de beste reistijd. In de zomermaanden is het qua temperatuur het aangenaamst in Ierland. Je hebt deze maanden de meeste kans op zon en, misschien wel belangrijker, de minste kans op regen. Tijdens de maanden mei t/m augustus wordt het gemiddeld zo’n 19°C.

Kortom de beste reistijd Ierland qua klimaat zijn de maanden mei t/m augustus.

Hoogseizoen Ierland

Het hoogseizoen voor een vakantie naar Ierland ligt in de maanden half juli tot ongeveer eind augustus. Niet zo raar, want het weer is dan het aangenaamst. Bij bezienswaardigheden en op populaire autoroutes kan het dan druk zijn. Ben je op zoek naar een rustige rondreis door Ierland met zo min mogelijk toeristen? Dan is het aan te raden om buiten het hoogseizoen te reizen.

TIP: Ga je in de wintermaanden op avontuur in Ierland? Boek dan van te voren je hotels. Het kan zijn dat een hotel gesloten is in het laagseizoen.

Rondreis Ierland boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Regen: beste reistijd of juist niet?

Ja, het is waar. Het regent veel in Ierland. Maar laat dit je zeker niet tegenhouden voor een heerlijke vakantie naar dit prachtige land. In de winter is er veel kans op neerslag, dit kan zijn in de vorm van regen en sneeuw. Eigenlijk is Ierland dan misschien wel op zijn mooist. Wil je voor de beste reistijd naar Ierland rekening houden met de regen? Reis dan niet in de maanden oktober t/m januari. Deze maanden heb je de meeste kans op regen.

TIP: De meeste regen valt ’s ochtends. 

Feestdagen

Ierland kent verschillende bijzondere feestdagen. Alle Ieren zijn dan vrij en de winkels zijn vaak gesloten. Houd hier tijdens het boeken van een rondreis Ierland rekening mee. Uiteraard kan het ook juist erg leuk zijn om tijdens één van de Ierse feesten in Ierland te zijn. Samen met Ieren St. Patrick’s Day vieren is een onvergetelijke ervaring! De belangrijkste Ierse feesten zijn:

  • St. Partick’s Day – 7 maart
  • Eerste, Tweede en Derde Bang Holiday – 3 mei, 7 juni en 2 augustus
  • St. Stephen’s Day – 26 december

 

photo by: Emmet

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Ierland!

Aanbiedingen bekijken