Cliffs of Moher

Dé toeristische attractie van Ierland

De Klippen van Moher, officieel: Cliffs of Moher zijn één van de bekendste bezienswaardigheden van Ierland en maken onderdeel uit van de indrukwekkende Ierse natuur. Deze klippen rijzen als een massief blok uit de Atlantische Oceaan. In totaal is de klif zo’n 120 meter hoog, met uitschieters naar 214 meter, hiermee behoren ze tot de hoogste kliffen van Europa. Ondanks dat de klippen een enorme toeristische trekpleister zijn en het er dus erg druk kan zijn, is het zeker een aanrader de Klippen van Moher te bezoeken tijdens je rondreis of vakantie door Ierland.

Reis naar kliffen van Moher boeken? Bekijk de aanbiedingen van De Jong Intra!

Aanbiedingen bekijken

Ligging & Betekenis

De Klippen van Moher liggen in het westen van Ierland in graafschap Clare, direct aan de Atlantische Oceaan. De klippen lopen van Doolin t/m Liscannor in Ierland en hebben een totale lengte van 8 kilometer.

De naam Cliffs of Moher komt vanuit de Schots-Gaelische taal. Mothar betekent ‘geruïneerd fort’, vroeger zou er op de Klippen van Moher een ruïne gestaan hebben.

Direct vakantie boeken incl. kliffen Moher

Wil je graag tijdens je rondreis door Ierland deze unieke trekpleister bezoeken? Bekijk onderstaande reisaanbieders en ontdek welke reis het beste bij jouw wensen past. Alle reisorganisaties hieronder hebben een reis met de kliffen van Moher in hun reisaanbod.

reis naar cliffs of moher in ierland

15-daagse rondreis van De Jong Intra

De Jong Intra behoort tot de grootste reisaanbieders van Nederland. Ontdek deze bijzondere 15-daagse rondreis waarbij je alle hoogtepunten van Ierland tegenkomt. Bij deze reis ga je onder andere langs de Klippen van Moher, Connemara, Dublin, Wicklow Mountains, Ring of Kerry en The Burren. Wordt dit jouw droomreis door Ierland?

Reizen bekijken
reis naar klippen van moher in ierland

House of Britain – 16-daagse rondreis

House of Britain heeft een ruim aanbod vakanties naar Groot-Britannië. In dit assortiment zit onder andere deze bijzondere 16-daagse rondreis door Ierland. Een rondreis waarbij je de Ierse westkust leert kennen en kan verkennen. Uiteraard gaat de reis ook langs de wereldberoemde kliffen! Bekijk deze bijzondere reis en ontdek of dit is wat je zoekt!

Rondreis bekijken

O’Brien’s Tower

O’Brien’s Tower is een ronde uitkijktoren van steen. Cornelius O’Brien bouwde dit uitkijkpunt in 1835 voor de vele toeristen die ook toen al de Cliffs of Moher bezochten. Hij dacht dat de ontwikkeling van toerisme, het land en de armoede ten goede zouden komen. Vanuit de toren heb je bij goed weer een mooi uitzicht over de Aran Eilanden in Galway Bay. Bij heel helder weer heb je ook zicht op twee bergen in Connemara National Park: de Twelve Pins en de Maum turk.

De entreeprijs om O’Brien’s Tower te betreden is  €2 voor volwassenen en €1 voor kinderen.

Toeristisch

De Klippen van Moher behoren ongetwijfeld tot één van de meest toeristische trekpleisters van heel Ierland. De toeristen weten deze bijzondere, hoge klif iedere dag te vinden. Bij aankomst zal je de vele souvenirwinkeltjes ontdekken. Hier kan je een leuk souvenir voor thuis kopen, of snel voorbij proberen te lopen. Rond de klippen zijn overal betonnen hekken geplaatst, zodat je er niet of kunt vallen. Laat je niet weerhouden door de drukte, de Cliffs of Moher zijn zeker het bezoeken waard!

TIP: Maak een boottocht langs de klippen van Moher en ontdek de imposante klippen vanaf het water!

Vakantie naar de Klippen van Moher boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Cliffs of Moher

Echt Ierland – Fly drive vakanties naar de Klippen

Echt Ierland is gespecialiseerd in vakanties naar Ierland. Uiteraard zitten er in het ruime reisaanbod verschillende reizen waarbij je de Cliffs of Moher kunt bewonderen. Van rondreizen tot fly drive vakanties en autovakanties. Bekijk het ruime aanbod en ontdek of jouw droomreis ertussen zit!

Reizen bekijken

Tickets & Prijzen

Wil je de Cliffs of Moher bezoeken? Dat is helaas niet gratis. De toegang voor volwassenen is €6, kinderen onder de 16 jaar zijn gratis. Senioren en studenten betalen gereduceerd tarief. Zij betalen €4 entree. Toegangsprijs is inclusief toegang tot het bezoekerscentrum, de auto parkeren en een brochure vol informatie (beschikbaar in het Nederlands). Tevens gaat een deel van de kosten naar het in stand houden van de Klippen van Moher.

Vakantie naar Cliffs of Moher boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Hotels & Bed and Breakfasts

In de omgeving van de Klippen van Moher zijn voldoende hotels en bed & breakfast gelegenheden. Wil je tijdens je rondreis zeker zijn van een overnachtingsplek? Bekijk dan het actuele aanbod van hotels, B&B’s en appartementen bij de Cliffs of Moher. Op de pagina over reisorganisaties, vind je alle vergelijkingssites voor hotels, vakantiehuisjes, B&B’s en cottages in Ierland. Bekijk het aanbod, vergelijk de prijzen en boek direct jouw hotel of B&B bij de klippen!

Populaire hotels

We zetten een aantal populaire hotels en B&B’s voor je op een rij. Inclusief een linkje naar de desbetreffende locatie zodat je de prijzen, mogelijkheden en beschikbaarheid kunt vergelijken.

 

 

photo by: Milo, Dallas

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbieders bekijken