Vakantie Antrim

Ontdek cultuur en natuurschoon in Antrim

Een vakantie in het sfeervolle stadje Antrim is al jarenlang geliefd onder reizigers vanuit de hele wereld. Antrim ligt in Noord-Ierland aan het glinsterende meer Lough Neagh in de gelijknamige graafschap County Antrim. Vlakbij liggen de bekende plaatsen BelfastBangorLisburn, Ballymena en Cookstown. De stad ligt in het gelijknamige graafschap Antrim. Tijdens een vakantie in Antrim is er van alles te zien: prachtige natuurgebieden, oude ruïnes en gezellige stadjes liggen op je te wachten. Lees hier alles over een vakantie in Antrim!

Vakantie naar Antrim boeken? Ontdek de mogelijkheden van een Fly drive!

Fly drive vakantie bekijken

Vakantie in Antrim 

Liefhebbers van natuur en cultuur kunnen zich tijdens een vakantie in Antrim helemaal uitleven. Het mooie landschap dat de stad omgeeft, nodigt je uit voor een ontspannen wandeling. Indrukwekkende kliffen, ruwe berglandschappen en groene valleien wisselen elkaar af in dit stukje Ierse natuur. Ook aan mooie bezienswaardigheden ontbreekt het niet tijdens een vakantie in Antrim. Het natuurgebied Glens of Antrim, middeleeuwse kastelen, Round Towers en oude legenden zorgen ervoor dat er genoeg is te zien tijdens een vakantie.  

Vliegen naar Antrim 

Antrim heeft een eigen vliegveld en is daardoor goed te bereiken vanuit Nederland. Het vliegveld heet Antrim’s Aldergrove Airport, maar is bekender onder de naam Belfast International Airport, vernoemd naar de nabijgelegen hoofdstad Belfast. Er gaan directe vluchten vanuit Schiphol naar Belfast International Airport, deze duren ongeveer anderhalf uur. Eenmaal aangekomen op het vliegveld in Noord-Ierland is het verstandig om een auto te huren of transfer te boeken, omdat er geen goede treinverbinding is met Antrim.  

TIP: Ben je van plan om een rondreis te maken tijdens je vakantie in Ierland? Lees dan hier onze tips voor het huren van een auto in Ierland.  

Bezienswaardigheden 

Wie een vakantie in Antrim boekt is verzekerd van een trip vol ontdekkingen, oude verhalen en mooie bezienswaardigheden. Hieronder staan de highlights van Antrim die je niet mag missen voor je op een rijtje.  

Kastelen 

In dit mooie stukje Noord-Ierland herinneren een aantal bezienswaardigheden nog altijd aan de Middeleeuwen. De kastelen bij Antrim zijn hiervan het hoogtepunt. Dikke muren, uitkijktorens, imposante binnenplaatsen en groene tuinen geven je een kijkje in de vervlogen Middeleeuwen. Mooie kastelen bij Antrim zijn Antrim Castle en Shane’s Castle. Ten noorden van Antrim, aan de kust, liggen de beroemde kastelen van Kinbane.  Kortom, er zijn genoeg kastelen te zien tijdens een vakantie in Antrim. 

Oud Antrim 

In Antrim zijn veel oude bouwwerken bewaard gebleven, waardoor je een mooi kijkje in het verleden van de stad krijgt. Tijdens een vakantie in Antrim zijn deze oude gebouwen en huisjes zeker een bezoekje waard. Zo is er het Antrim Market House, een gerechtsgebouw uit 1726, en de oude smederij uit de 19e eeuw, dat nu een winkeltje is. Erg leuk om te bezoeken wanneer je op vakantie in Antrim bent! 

Vakantie naar Antrim boeken? Bekijk populaire aanbiedingen van de ANWB!

Round Tower en Witches’ Stone 

Ierland staat bekend om de vele Round Towers (ronde torens) die er gevonden zijn. Deze torens stammen uit de Middeleeuwen en werden waarschijnlijk gebruikt als klokkentoren. Net buiten Antrim, aan Steeple Road, staat een van de mooiste Round Towers in Ierland. Ook is hier de beruchte Witches’ Stone (Heksensteen) te bewonderen. Volgens de legende bouwde een heks de toren en landde ze op de steen, die daardoor een aantal deuken opliep. In deze deuken staat bijna altijd water, wat aan de landing van de heks werd toegeschreven.  

Giants Causeway 

Aan de noordkust van Noord-Ierland, op een uurtje rijden van Antrim, ligt een bijzonder natuurverschijnsel: de Giants Causeway. Deze prachtige rotsformatie is waarschijnlijk door een vulkaanuitbarsting ontstaan, met surrealistische trappetjes en zo’n 40.000 basaltzuilen als resultaat. De Giants Causeway staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is een van de meest bezochte plaatsen in Noord-Ierland. Een must-see tijdens een vakantie in Antrim! 

Wandelen in Antrim 

Antrim is een geliefde vakantiebestemming onder wandelaars. Bij de stad ligt het natuurgebied de Glens of Antrim, waar onder andere negen valleien (glens) het landschap sieren. De mooie, ongerepte natuur, de rust en de goed georganiseerde wandelpaden maken wandelen in de Glens of Antrim een ervaring om nooit te vergeten. Het bekendste wandelpad in Noord-Ierland, dat meestal wordt aangeduid als Antrim Glens & Coastline, brengt je langs de mooiste natuurlandschappen in Ierland, waaronder de Giants Causeway. Verschillende plekken langs de route zijn aangewezen als Areas of Outstanding Natural Beauty! Bossen, rivieren, bergen, veen, ruïnes, vissersdorpjes, kliffen en baaien wisselen elkaar af tijdens het wandelen in Antrim. Ook loop je door het gebied waar vanwege de natuurlijke schoonheid de tv-serie Game of Thrones voor een deel is opgenomen. Er worden in dit gebied verschillende wandelvakanties georganiseerd, maar je kunt tijdens een vakantie in Antrim natuurlijk ook zelf op ontdekkingstocht gaan! 

Antrim bezoeken? Ontdek een fly drive vakantie!

Fly drive vakantie bekijken

Klimaat en beste reistijd Antrim 

Antrim kent een zeeklimaat dat het hele jaar door relatief mild is. In de zomer is het er koel en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 19 graden, met soms uitschieters boven de 25 graden. Het hele jaar door kan er regen vallen, maar de kans op regen in de zomer is het grootst in juli, augustus en september. De beste reistijd voor een vakantie in Antrim is dan ook in mei en juni. Van oktober tot en met maart ligt de temperatuur meestal rond of onder de 10 graden. Voor een actieve vakantie of wandelvakantie kunnen deze wat lagere temperaturen juist ideaal zijn, doordat je dan geen last hebt van de warmte.  

Enthousiast? Bekijk aanbiedingen voor je reis naar Ierland!

Aanbiedingen bekijken