Doolin

Muzikale kustplaats aan de Atlantische Oceaan

Doolin is een klein kustplaatsje in het westen van Ierland aan de Atlantische Oceaan. Doolin in Ierland staat bekend om de traditionele Ierse muziek. Iedere avond klinkt deze muziek vanuit de drie pubs door het hele dorp. Naast genieten van de muziek kan je in dit gezellige kustdorpje nog veel meer tijdens een vakantie Doolin.

Rondreis Ierland incl. Doolin boeken? Bekijk de beste aanbiedingen van ANWB!

Vakantie Doolin

Een vakantie Doolin wordt steeds populairder. Steeds meer toeristen weten het gezellige, Ierse dorpje aan de Atlantische kust te vinden. Niet zo gek, want in dit dorp kan je ontzettend goed surfen. Doolin is een populaire surfbestemming doordat hier in de buurt altijd erg goede golven te vinden zijn. Naast surfen kan je tijdens een vakantie Doolin ook goed rotsklimmen.

Sinds een aantal jaar is er een prachtige kustwandeling gerealiseerd van Doolin naar de Cliffs of Moher. Dus ook liefhebbers van een wandelvakantie, zitten in Doolin goed!

TIP: Bekijk de pagina met Reisorganisaties en ontdek welke reisaanbieder jouw ideale vakantie Doolin aanbiedt!

Doolin in Ierland

Doolin in Ierland is een bijzondere plaats voor het land. Vanaf hier kan je verschillen activiteiten ondernemen. Activiteiten naar trekpleisters van Ierland.

 • De haven van Doolin wordt gebruikt als vertrekhaven voor veerdiensten naar de Aran eilanden. Deze kleine eilanden liggen net voor de westkust van Ierland en zijn een leuke dagexcursie voor toeristen.
 • Doolin in Ierland ligt vlakbij de trekpleister van Ierland: de Klippen van Moher.
 • Vanuit Doolin ben je binnen enkele minuten in het bijzondere natuurgebied The Burren.

Op vakantie naar Ierland? Bekijk de populaire aanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Bezienswaardigheden

Het dorpje Doolin heeft een aantal bezienswaardigheden die erg leuk zijn om te bezoeken tijdens een vakantie Doolin.

 • Doolin Cave
  Doolin Cave  herbergt één van de langste stalactieten van de wereld. De grot is in 1952 ontdekt, maar is in 2000 pas opengegaan voor publiek. Sindsdien kunnen toeristen en Ieren de stalactiet van ruim 7 meter bewonderen in Doolin.
 • Doonagore Castle
  Doonagore Castle ligt op ongeveer 1 kilometer rijden vanaf Doolin. Deze ronde toren is een ommuurd huis uit de 16e eeuw. Doonagore Castle is niet toegankelijk voor publiek, je kunt er wel langs rijden tijdens een autorit of autorondreis. Vanaf de heuvel heb je namelijk een prachtig uitzicht!
 • Ballinalacken Castle
  Dit oude kasteel is een toren uit de 15e eeuw.

Hostels en B&B’s

In Doolin zijn verschillende hostels en B&B’s te vinden. Bijna ieder huis in Doolin is een bed & breakfast begonnen. Vergelijk van te voren goed de prijzen van de kamers en overige voorzieningen. Zijn de prijzen inclusief ontbijt? Is er gratis wifi of moet je hier voor bijbetalen? Het is aan te raden om je hotel, hostel of B&B al in Nederland te boeken. Dan weet je zeker dat je er een kamer voor je vrij is en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. Vergelijk de verschillende hotels, B&B’s en hostels via onderstaande vergelijkingssites:

Goedkoop hotel boeken? Bekijk aanbiedingen!

Pubs

Doolin in Ierland staat vooral bekend vanwege de typische Ierse muziek die hier dagelijks klinkt. Iedere dag zitten de pubs helemaal vol met toeristen en Ieren die hier genieten van de muziek en een pint of Guinness. In de pubs en bars in Doolin wordt (bijna) iedere dag live muziek ten gehoren gebracht. Dit zorgt voor een ontzettend gezellige sfeer in dit dorpje. De 4 pubs en bars in Doolin zijn:

 • Dus O’Connor’s
 • Fitz’s Bar Doolin
 • McDermott’s
 • McGann’s

 

photo by: Stockman

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken