Fietsen in Ierland

Fietsen in Ierland is een heuze aanrader. De groene natuur vol mooie bergen, bossen en prachtige heiden maken fietsen in Ierland tot een indrukwekkende beleving. De natuur in Ierland is ontzettend divers en het weer en klimaat zijn erg prettig om activiteiten te ondernemen. Ieder jaar komen veel fanatieke fietsers naar Ierland voor een heerlijke meerdaagse fietsvakantie. Lees meer over de mooiste fietsgebieden, links rijden en de verschillende fietsvakanties.

Fietsen in Ierland door indrukwekkende natuur

De wisselende landschappen en afwisselende natuur maken fietsen in Ierland erg populair. Voor veel fietsers is dit een van de belangrijkste redenen om te komen fietsen in Ierland. In veel delen van Ierland vind je aangelegde fietspaden waar je goed kunt fietsen. Daarnaast is er een aantal uitgestippelde fietstochten waarbij je langs allerlei hoogtepunten van Ierland fietst.

Mooie fietsgebieden

Waar in Ierland zijn de mooiste fietsgebieden te vinden? Welke gebieden in Ierland moet je zeker opnemen in je fietsvakantie? We zetten een aantal populaire gebieden om te fietsen in Ierland voor je op een rij.

Tips fietsen in Ierland

Wil je graag gaan fietsen in Ierland? Lees onderstaande tips goed door en ga goed voorbereid op reis.

  • In Ierland rijdt het verkeer links, dus ook fietsers. Houd hier rekening mee als je de weg op gaat. De Ierse automobilisten zijn erg vriendelijk en zijn redelijk gewend aan fietsers. Je kunt dus veilig op de fiets door Ierland.
  • Ierland staat bekend om de regenval. Het kan inderdaad in Ierland flink regenen. Houd hier rekening mee met het kiezen van de juiste kleding. Neem altijd waterdichte kleding mee en ook waterdichte schoenen zijn geen overbodige luxe.
  • Zorg dat je altijd up to date kaarten bij je hebt.
  • Sluit je fietstocht gezellig af in een traditionele Irish pub. De Ieren zullen benieuwd zijn naar je fietsavonturen.
  • In de wintermaanden zijn niet alle slaapaccommodaties zoals B&B’s, hostels en hotels open. Dit is voor de Ieren het laagseizoen en sommige accommodaties besluiten dan niet open te gaan. Houd hier rekening mee als je in de winter op fietsvakantie naar Ierland gaat.
  • Neem altijd voldoende eten en drinken mee op de fiets. Soms kom je in onbewoonde gebieden waar je niet snel aan eten en/of drinken kunt komen.

    Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen voor een vakantie naar Ierland!

    Aanbiedingen bekijken

Beste fietsperiode

Je kunt eigenlijk het hele jaar door goed fietsen in Ierland. Ieder seizoen heeft zijn pluspunten en helaas ook zijn minpunten. Houd wel rekening met het weer bij het plannen van je fietsvakantie. Als het weer en het klimaat voor jou de doorslag geven; dan zijn de zomermaanden voor jou het meest interessant. De maanden mei t/m augustus zijn qua weer en klimaat de beste maanden voor een fietsvakantie in Ierland. Maar ook in de winter kan je goed fietsen in Ierland. Het wordt niet echt heel erg koud in Ierland; veelal blijft het boven het vriespunt. De natuur is ook in de winter erg indrukwekkend!

Direct fietsvakantie boeken

Wil je direct een fietsvakantie naar Ierland boeken? Bekijk onderstaande populaire fietsreizen naar Ierland. Vergelijk de verschillende reizen op onder andere prijs, beschikbaarheid, vervoer naar Ierland en reisdata.

ierland fietsen connemara

BBI Travel – Fietsvakanties naar Ierland

BBI Travel is een betrouwbare reisaanbieder gespecialiseerd in vakanties naar Scandinavië, IJsland en Ierland. Zij bieden allerlei soorten reizen aan; van fly drive vakanties tot actieve vakanties. Zo ook fietsreizen naar Ierland. Bekijk de verschillende fietsvakanties van BBI Travel en ontdek of er een reis tussen zit die aan jouw wensen voldoet.

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen!

Beste deals bekijken